Sanitat notifica 5.820 contagis: la xifra diària més alta des del 5 de febrer

Actualment hi ha 786 persones ingressades, 151 d’elles a les UCI. Sanitat també ha informat de cinc nous decessos

Una sanitària realitza una prova PCR
Una sanitària realitza una prova PCR / À Punt NTC

A només un dia de la nit de Nadal, la cinquena onada continua deixant xifres de contagis molt superiors a les que es registraven l’any passat per aquestes dades. De fet, els 5.820 nous contagis que ha notificat aquest dijous la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública són la xifra diària de positius més alta des del 5 de febrer. Per tant, estem en nivells de contagis de la tercera onada, molt per damunt dels pics màxims registrats aquest estiu durant la quarta.

Tots aquests nous positius fan que la mitjana mòbil setmanal puge fins als 3.647,57 —la més alta des del 9 de febrer— i que els casos actius pugen fins als 41.136, un poc més de la meitat que el pic màxim de la tercera onada, 72.036, que també ha sigut la xifra més alta d’aquest indicador epidemiològic durant tot el 2021. 

Després de la lleu baixada d’ahir, la pressió hospitalària torna a pujar aquest dijous. Concretament, hi ha 786 persones ingressades (huit més que ahir), de les quals 151 han requerit ser ateses a les unitats de cures intensives (cinc més que ahir i el doble de les que hi havia a principis de mes).

Sanitat ha informat també de cinc noves defuncions: una dona de 87 anys i quatre homes d’entre 50 i 85 anys. Així, la mitjana a set dies és de 6,43 i el total de defuncions causades per la covid-19 a la Comunitat Valenciana és de 8.064.

Dels brots detectats des de l’últim balanç de dades, n’hi ha un de grans dimensions a Benissa, que té origen social i afecta onze persones. 

També et pot interessar

stats