Normalitzar la circulació de rodalies entre València i Castelló de la Plana costarà mesos, segons Adif

L'entitat pública establirà un sistema alternatiu de trànsit abans de Nadal entre les estacions de Puçol i Alboraia

Cancel·lacions i retards en els panells informatius de l'Estació del Nord de València
Cancel·lacions i retards en els panells informatius de l'Estació del Nord de València / À Punt NTC

Adif ha emés un comunicat aquest dimecres en què ha advertit que restablir per complet la circulació ferroviària de la línea C6, entre València i Castelló de la Plana, tardarà mesos “donada la importància dels danys” causats pel robatori d’un quilòmetre de cable i el posterior incendi de la caseta tècnica de l'estació de Massalfassar.

Una vegada fetes les primeres avaluacions, Adif ha iniciat els treballs necessaris per a poder restablir la normalitat "al més prompte possible". De manera transitòria, l’entitat pública ha previst mesures provisionals per a reduir els retards "en la mesura que siga possible".

La primera de les mesures transitòries consisteix a establir, abans de Nadal, un sistema de gestió de trànsit alternatiu a l'existent entre les estacions de Puçol i Alboraia, a l'Horta Nord.

En una segona fase es preveu implantar un sistema automàtic en el mateix tram, la qual cosa reduirà les afectacions a la circulació. Adif ha precisat que la previsió per a restablir la circulació "en condicions normals no es pot definir encara".

Aquesta avaria ha provocat cancel·lacions de trens de rodalies, que se sumen a les supressions que el servei ja pateix de forma constant.

També et pot interessar

stats