Puig anuncia la gratuïtat de metro i tramvia per als joves de fins a 30 anys almenys sis mesos més

Sobre el cas Assut, el cap del Consell ha demanat prudència i ha assegurat que si algú del PSPV ha fet coses que no són correctes assumirà les conseqüències

Puig durant l'entrevista per a l'informatiu Hora 14 Comunitat Valenciana de la Cadena SER
Puig durant l'entrevista per a l'informatiu 'Hora 14' Comunitat Valenciana de la Cadena SER / Cadena SER

El Consell prorrogarà la gratuïtat del transport públic per a joves de fins a 30 anys durant sis mesos més. L'ampliació podria allargar-se a tot l'any, depenent de la situació econòmica de la Comunitat Valenciana el mes de juliol. Així ho ha anunciat aquest diumenge en una entrevista a la cadena SER el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha destacat que la rebaixa en el transport públic implantada a l'octubre ha tingut un doble efecte: hi ha més usuaris, per la qual cosa té efecte sobre la descarbonització, i a més es fa costat a les persones abaratint els desplaçaments.

El cap del Consell també ha anunciat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) es convertirà en una empresa que portarà el transport públic “a tots els racons del territori”, en virtut d'un pla a deu anys que presentarà l'executiu valencià en un termini dos mesos.

En l'entrevista per a l'informatiu Hora 14 Comunitat Valenciana, el també secretari general del PSPV ha fet al·lusió al cas Assut, on el seu partit està obert a una comissió a les Corts quan s'alce el secret del sumari al complet. En aquest sentit, Puig ha demanat prudència i ha assegurat que si algú del PSPV ha fet coses que no són correctes n'assumirà les seues conseqüències. No obstant això, ha destacat el fet que cap persona investigada ara mateix forme part de la Generalitat ni de cap institució.

Un altre tema sobre el qual s'ha pronunciat és el de les energies renovables. El president ha confirmat que tots els expedients en tràmit estaran resolts favorablement abans del 25 de gener, que és la data límit perquè les empreses d’energies renovables no perden els avals ni els drets de connexió amb Red Eléctrica de España.

Ha insistit que “sempre que hi ha una activitat econòmica es produeix un impacte en el territori, però cal decidir”, i la seua aposta és la de "reduir al màxim els combustibles fòssils". Així, ha recordat que la Comunitat Valenciana s'està jugant "passar d'una situació en la qual hem de destinar molts recursos a importar combustibles a ser una comunitat que exporte energia" gràcies a les renovables.

Respecte a la polèmica del requisit lingüístic en la sanitat pública valenciana, el cap del Consell ha afirmat que "no és l'objectiu" que en unes oposicions valga més tindre un grau de valencià que una tesi doctoral, i afirma que la prioritat ara ha d'estar a reforçar la sanitat. En tot cas, ha defensat que els pacients tinguen tots els drets reconeguts, també els lingüístics.

Durant l'entrevista, Puig també ha fet referència a l'arribada de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt, els incendis forestals que han afectat el territori aquest estiu, la reforma fiscal, el finançament autonòmic, el transvasament del Tajo-Segura i al seu futur polític, el qual assegura no preocupar-lo en cas de no ser reelegit en les eleccions de maig.

També et pot interessar

stats