El PSPV, obert a una comissió sobre el cas Assut a les Corts quan s'alce el secret del sumari al complet

Els socialistes valencians es remeten a l'acord entre els grups de les Corts contra la petició del PP d'una investigació immediata

El secretari d'organització del PSPV i portaveu d'Hisenda a les Corts, José Muñoz
El secretari d'organització del PSPV i portaveu d'Hisenda a les Corts, José Muñoz / À Punt NTC

El secretari d'organització del PSPV i portaveu d'Hisenda dels socialistes valencians a les Corts José Muñoz ha assegurat que des del partit "no posaran problema" a la comissió parlamentària sobre el cas Assut, si bé ha instat a esperar a l'alçament complet del secret de sumari —encara queden cinc peces secretes— per a activar-la.

El Parlament valencià va acordar aquesta condició el 2021, amb el vot afirmatiu del PSPV, segons ha recordat Muñoz, respecte de la petició que el síndic del Partit Popular Miguel Barrachina ha fet minuts abans per a posar-la en marxa de manera immediata, com va exigir aquest dimecres el president dels populars, Carlos Mazón. Barrachina ha instat els socialistes a "donar explicacions, comptar la veritat i demanar perdó" per una trama que ha assegurat, "ha arribat fins als nostres dies", en relació amb l'últim informe de la Guàrdia Civil fet públic, que conté referències a presumptes adjudicacions a dit dels socialistes en missatges de WhatsApp del 2016.

"El PP pot estar tranquil... o no. Però primer, més enllà que hi haja investigació a les Corts, pot començar a investigar el seu propi partit, ja que Assut s'origina a l'ajuntament de València i el cap estructural de la trama és el senyor Corbín, el cunyat de Rita Barberá" —ha explicat Muñoz—, i el PP continua mantenint en el càrrec persones que estan dins de la causa, com el vicepresident de les Corts Jorge Bellver o una assessora de l'ajuntament, neboda de Barberà. Que no esperen la resta, que vagen fent coses ja".

Des d'Unides Podem, Pilar Lima, s'ha pronunciat també a favor d'esperar a l'alçament complet del secret de sumari, en compliment amb l'acord a la cambra, si bé ha assegurat que mantindran una postura de "tolerància zero" contra la corrupció i ha advertit que "la veritat portarà conseqüències i cada partit haurà d'afrontar-les".

També et pot interessar

stats