Mas sobre el cas Assut: “El Consell actuarà, com sempre, davant un cas de corrupció, siga del partit que siga”

La vicepresidenta demana prudència i respectar els terminis que implica la investigació judicial

Aitana Mas en la roda de premsa posterior al Ple del Consell aquest divendres
Aitana Mas en la roda de premsa posterior al Ple del Consell, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Prudència. És el que ha demanat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, per a la investigació judicial del cas Assut, ja que encara està en instrucció. Sobre aquest cas, la vicepresidenta ha avançat que el Consell actuarà "com sempre ha fet davant un cas de corrupció, siga el partit que siga".

Mas s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on els periodistes li han demanat la seua opinió sobre les últimes informacions de la peça 7 del cas Assut i li han preguntat si l'Advocacia de la Generalitat es personarà en el procediment.

En la peça 7 d'Assut s'investiguen les actuacions desenvolupades pel Grupo Axis, de l'empresari investigat Jaime Febrer, amb relació al Programa d'Actuació Integrada l'Espartal de Xixona, entre 2004 i 2008, i la justificació de l'existència de recursos hídrics a través d'Acuamed. També s'al·ludeix a un presumpte finançament il·legal de campanyes del PSPV en els anys 2007 i 2008.

La vicepresidenta ha afirmat que el procediment judicial que investiga aquest cas està obert i que el Consell "el respecta al màxim”. “També els temps", matisava respecte a la investigació judicial. "Ara mateix estem respectant els temps judicials i continuem pensant que en qualsevol cas de corrupció, qui la faça que la pague", ha postil·lat.

Sobre la possibilitat de personar-se l'Advocacia de la Generalitat en la causa, la vicepresidenta ha manifestat: "Tot arribarà al seu degut temps, i s'actuarà com s'ha fet sempre davant qualsevol cas de corrupció, siga del partit que siga".

En aquest sentit, Aitana Mas ha aprofitat per a posar en valor que, des de l'any 2015, el Consell ha fixat la transparència en les polítiques públiques: "Cada euro que ix de la Generalitat està ben invertit; la ciutadania pot fiscalitzar i controlar al govern i aquesta és l'aposta del Botànic en tot moment". "Hem avançat molt per a poder dignificar la nostra institució", ha afegit.

"A qualsevol institució li ha de preocupar la corrupció. Per això ens centrem i treballem per a posar tallafocs", ha dit en la roda de premsa.

A més, Aitana ha indicat, respecte al cas Assut, que quan es tanque el procediment i tinguen les conclusions i com s'han obtingut les informacions "es millorarà si és necessari" -en relació a mecanismes de control-, "com no pot ser d'una altra manera". "Però ara no tenim cap dada que indique que els mecanismes de la Generalitat han fallat", ha advertit.

Preguntada per possibles reunions, segons un informe de l'UCO incorporat a Assut, entre alts càrrecs del Consell i els empresaris, Mas ha assenyalat que desconeix les reunions privades de càrrecs del govern valencià. "Són públiques però no estic dins i desconec els continguts. Si s'han produït amb alguna entitat dins del registre de lobbies, estaran registres amb tota normalitat", ha postil·lat.

També et pot interessar

stats