Adoración Cano reclama més fiscals i mitjans perquè els delictes de corrupció "no són fàcils d'investigar"

La fiscal delegada d'anticorrupció lamenta que el govern "no haja transposat" després de tres anys la directiva europea que protegeix els denunciants de casos de corrupció i frau

Adoración Cano, fiscal delegada d'Anticorrupció a la província de València

En el Dia Internacional contra la Corrupció, Adoración Cano, una de les tres fiscals anticorrupció de la Fiscalia provincial de València, ha reclamat més fiscals en aquesta matèria perquè el volum de treball és inabastable.

"Els tres companys que estem dedicats a assumptes de la Fiscalia Anticorrupció ens trobem assumptes molt amplis i hauríem de ser més i tindre més mitjans de suport del funcionariat de l'administració", ha dit a Les notícies del matí.

Adoración Cano ha indicat que els delictes de corrupció "no són fàcils d'investigar", ja que la col·laboració amb l'administració és "complicada". El més complicat és "extraure la prova del testimoni directe". Per això és tan important "la protecció del testimoni en l'àmbit de la corrupció", ha afegit.

En aquest sentit, ha lamentat que el govern espanyol "no haja transposat" encara la directiva europea que protegeix els denunciants de casos de corrupció i frau en el sector públic i privat.

El termini per a transposar a la normativa nacional els acords a Brussel·les es va exhaurir el 17 de desembre del 2019, fa ja tres anys. "Porten un retard en aquesta directiva i aquest testimoni directe no és fàcil d'aconseguir".

D'altra banda, la fiscal delegada d'Anticorrupció a la província de València ha reconegut que a pesar que s'ha avançat i els casos de corrupció no són "tan aclaparadors" com en altres èpoques, hi ha molts casos en investigació, i en transparència internacional, Espanya se situa amb 61 punts, "la qual cosa demostra encara una certa permissivitat social en la percepció de la corrupció".

En els processos judicials una part és la responsabilitat penal de les persones, però una altra són els fons en els casos de corrupció econòmica. Sobre si es recuperen aquests diners, Cano ha explicat que hi ha mecanismes per a recuperar els diners robats, "una altra cosa és que es troben els diners perquè està el problema dels paradisos fiscals".

També et pot interessar

stats