El jutjat que investiga el cas Assut cita a declarar Pepe Cataluña

En una diligència emesa dimarts, el tribunal ha citat un total de tretze imputats els dies 13, 14 i 15 de desembre

Imatge d'arxiu de Pepe Cataluña
Imatge d'arxiu de Pepe Cataluña / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 13 de València, que investiga la suposada trama de corrupció coneguda com a cas Assut, ha citat a declarar l'exresponsable de Finances del PSPV-PSOE Pepe Cataluña, entre altres investigats. En una diligència emesa dimarts, el tribunal ha citat un total de tretze imputats els dies 13, 14 i 15 de desembre.

Entre ells es troben alguns càrrecs polítics de l'empresa pública Acuamed, responsables d'empreses constructores i altres empresaris de diversos sectors amb interessos en la Comunitat Valenciana.

El cas Assut investiga el suposat pagament de comissions a càrrecs públics tant del Partit Popular com del PSOE per a afavorir l'adjudicació de contractes, vinculats principalment a l'urbanisme, entre el 1999 i el 2013, centrats en l'Ajuntament de València.

No obstant això, també s'investiguen aquestes pràctiques als ajuntaments de Xixona (l’Alacantí), Burjassot (Horta Nord) i Benicàssim (Plana Alta) o en les empreses públiques Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed) i la Societat Anònima Municipal d'Actuacions Urbanes de València (Aumsa), segons el sumari de la causa.

Els últims registres, que es van produir el mes d'octubre, tenen l'origen en la documentació trobada a casa de l'exresponsable de Finances del PSPV-PSOE Pepe Cataluña, que fan referència a suposades comissions pagades per contractistes a canvi d'adjudicacions públiques i que podrien arribar al 6%. L'objectiu principal dels registres, segons fonts judicials, era esbrinar si la totalitat de les comissions il·legals referides a les contractacions podria haver anat a finançar el PSPV-PSOE o si una part se la quedava la persona que mediava.

També et pot interessar

stats