Els nous investigats en el cas Assut s'acullen al dret a no declarar

El president de Construcciones Luján i l'exconseller delegat d'Aigües del Xúquer, investigats per presumptes suborns en l'adjudicació del transvasament Xúquer-Vinalopó, han renunciat a prestar declaració a la Guàrdia Civil

A l'esquerra l'exconseller d'Aguas del Júcar José María Marugán, un dels nous investigats en la causa
A l'esquerra, l'exconseller d'Aigües del Xúquer José María Marugán, un dels nous investigats en la causa / À Punt NTC
20 d'octubre 2022 - 15:48

Els imputats i testimonis en la nova fase del cas Assut han desfilat aquest dijous per la caserna de la Guàrdia Civil de València, 48 hores després de l'escorcoll simultani a les empreses investigades per presumptes suborns a canvi d'adjudicacions públiques, entre els quals hi ha un dels trams del transvasament Xúquer-Vinalopó.

Per aquesta obra han citat com a imputat Javier Luján, president de Construcciones Luján, l'empresa adjudicatària amb Acciona de les obres del tram més car de l'obra hidràulica, que s'ha acollit al dret a no declarar. No obstant això, en un comunicat ha assenyalat que està col·laborant amb la investigació, que està sota secret sumarial. També ha renunciat a declarar el segon dels tres nous investigats en l'operació, José María Marugán, l'exconseller delegat d'AIG, l'empresa pública que va adjudicar les obres. "Res a dir" han sigut les úniques paraules. A més de Luján i Marugán, han declarat desenes de testimonis vinculats a aquesta operació.

La nova fase d'Assut també ha posat sota sospita la dessaladora de Moncofa.

L'operació naix arran d'haver trobat al xalet de Gilet de l'extresorer del PSPV José María Cataluña documentació relativa a presumptes comissions de fins a dos milions d'euros de diners públics per obres adjudicades en l'etapa de José Luis Rodríguez Zapatero. La investigació, que comanda el jutjat d'instrucció 13 de València, vol aclarir si les comissions són a benefici personal o si formarien part d'una caixa B per a finançar campanyes del PSOE.

"Res a dir". Són les paraules de José María Marugán, un dels investigats en la nova fase del cas Assut, que hui ha declarat davant de la Guàrdia Civil a València. Marugán era conseller delegat d'Aigües del Xúquer quan va adjudicar les obres del transvasament Xúquer-Vinalopó que ara s'investiguen.També ha comparegut Javier Luján, president de Construcciones Luján, adjudicatària d'un tram del transvasament. S'ha acollit al dret a no declarar però, en un comunicat, ha assenyalat que està col·laborant amb la investigació, que està sota secret sumarial. També han declarat desenes de testimonis vinculats a aquesta operació.

També et pot interessar

stats