Puig (sobre el cas Assut): "Quan se sàpia què ha passat actuarem en conseqüència"

El president de la Generalitat considera que cal esperar que "se sàpia què ha passat en cada cas, i que les persones assumisquen les seues responsabilitats"

El cap del Consell, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que si algú del PSPV ha actuat malament haurà d’assumir la seua responsabilitat i que “quan se sàpia què ha passat actuarem en conseqüència”. Però ha recalcat que no es pot dir que en el cas Assut la responsabilitat màxima és del PSPV perquè en eixe moment no governava pràcticament en cap institució valenciana.

Així s’ha expressat en una entrevista a la cadena Cope València en ser preguntat pels escorcolls que la Benemèrita duu a terme aquest dimarts en el marc d'una peça separada del cas Assut. El cap del Consell considera “lògic i raonable” que la Guàrdia Civil actue en qualsevol circumstància que estiga sent investigada i ha afirmat que cal esperar que “se sàpia que ha passat en cada cas, i que les persones assumisquen les seues responsabilitats”. 

Puig ha defés que la reputació de la Comunitat Valenciana ha millorat des de l’any 2015 (quan es va formar el primer govern del Botànic), però ha afegit que “això no vol dir que no hi haja casos determinats del passat que, pel que fa a la corrupció, estan ahí”. Tot seguit ha assenyalat que aquesta setmana el fet més important relacionat amb la corrupció ha estat el cas de l’expresident Eduardo Zaplana, referint-se que l’Audiència de València ha considerat que hi ha indicis per jutjar-lo pel cas Erial

En qualsevol cas, el president del Consell ha assenyalat que tot açò forma part del passat i està residenciat en l’àmbit judicial, i que cadascú ha d’assumir les seues responsabilitats.

Amb aquestes paraules, el president ha fet referència a la investigació de la Fiscalia Anticorrupció del presumpte cobrament de comissions en la construcció d'un tram del transvasament Xúquer-Vinalopó ordenat en temps de la ministra de Medi Ambient del PSOE Cristina Narbona i gestionat per la firma estatal Aguas del Júcar, en el marc d'una peça separada del cas Assut. Per això, agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) han efectuat escorcolls simultanis en les empreses adjudicatàries, Acciona i Construcciones Luján [en l'actualitat Innovaciones Tecnicas y Recursos Constructivos (Itercon)].

També et pot interessar

stats