Els dos denunciants del cas Alqueria i l'advocat José Luis Vera, primers testimonis en el judici

Són quatre els testimonis que compareixeran davant el tribunal que jutja 13 acusats per contractacions presumptament irregulars d'alts directius en Divalterra

El banc dels acusats del cas Alqueria
Imatge del banc dels acusats del cas Alqueria / À Punt NTC

Els dos denunciants del conegut com cas Alqueria, José Luis Castellote i José Luis Pellicer, així com l'exresponsable jurídic de Divalterra, l’advocat José Luis Vera, seran els primers testimonis a declarar aquest dilluns en el judici per aquesta causa, que va arrancar fa dues setmanes en l'Audiència Provincial de València.

Un total de quatre testimonis compareixeran davant del tribunal que jutja 13 acusats per contractacions presumptament irregulars d'alts directius en l'empresa pública Divalterra per a afavorir el PSPV i Compromís. Un dels processats, Pau Pérez Lledó, exregidor de Compromís, fou absolt. 

Castellote i Pellicer, part de l'equip directiu de Marcos Benavent, van acudir a la Fiscalia Anticorrupció i van presentar una denúncia. Després d'això, es va obrir un procediment judicial que ha acabat amb 13 persones assegudes en el banc dels acusats, entre altres, l'expresident de la Diputació amb el PSPV i actual alcalde d'Ontinyent per la Vall ens Uneix, Jorge Rodríguez.

També declararen en la mateixa condició de testimoni, els exresponsables dels Serveis Jurídics i de Recursos Humans de l'entitat pública Vicente Domingo i José Luis Vera. Vera està implicat en el cas Assut, una macrocausa de presumpta corrupció urbanística, centrada principalment en l'Ajuntament de València durant el mandat de Rita Barberá. 

Dimarts continuarà qui fou el secretari de la Diputació de València, Vicente Boquera, com a testimoni; mentre que el pròxim dilluns dia 24 està prevista la declaració de l’exgerent de Divalterra Víctor Sahuquillo; l'actual diputat de Cultura de la Diputació, Xavier Rius i els exdiputats de Compromís Emili Artur i Josep Bort.

Un altre testimoni que compareixerà el 27 d'octubre serà José Manuel Orengo, exportaveu socialista en la Diputació de València. El 3 de novembre serà el torn dels perits, entre els quals hi ha quatre policies nacionals; i el dia 7 del mateix mes continuaran set perits més, entre els quals es troba la interventora d’IAGE. El dia 10 començaran les conclusions i informes del judici, que es preveu acabe el 25 de novembre.

També et pot interessar

stats