Mata qualifica el cas Alqueria com una causa contra la política valenciana

L’exsíndic socialista, ara l'advocat d'un dels acusats, ha demanat la nul·litat del juí i l'absolució dels catorze acusats

Mata qualifica el cas Alqueria com una causa contra la política valenciana / À Punt NTC

Aquest dimarts al matí s'ha celebrat la segona sessió del juí del Cas Alqueria, que investiga la presumpta malversació i prevaricació en l'empresa Divalterra, en què està imputat l'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. 

L'exsíndic socialista, Manolo Mata, és ara l'advocat d'un dels acusats i ha demanat la nul·litat del juí i l'absolució dels catorze acusats o que la causa torne al jutjat d'instrucció. L'ha qualificada d'una causa contra la política valenciana. 

Per a Mata, l'absolució el passat dilluns d'un dels processats, Pau Pérez Lledó, ha de servir perquè es retiren els càrrecs també contra la resta. "Si algú que va ser contractat va ser absolt ahir, en les mateixes condicions que la resta, què fem ací?", es qüestiona. 

En una intervenció, en què ha protagonitzat continuades picabaralles dialèctiques amb la presidència del tribunal, ha posat en dubte la cadena de custòdia de les proves. També ha demanat que queden excloses del procediment les dues acusacions. 

La Fiscalia, en el seu torn, s'ha oposat a pràcticament totes les peticions de les defenses. Demà el tribunal es pronunciarà sobre algunes de totes aquestes qüestions plantejades per les parts, mentre que altres es resoldran quan s'haja dictat sentència sobre el cas.

També et pot interessar

stats