Puig alerta que venen dies "molt complicats" aquesta Pasqua i demana extremar la precaució

D'ací a dues setmanes tota la població valenciana de més de 80 anys estarà vacunada, segons ha anunciat el president. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, al port d'Alacant
El president de la Generalitat, Ximo Puig, al port d'Alacant

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha alertat que venen dies "molt complicats aquesta Pasqua" i ha demanat a la ciutadania extremar la precaució i la responsabilitat. No obstant això, el cap del Consell ha obert la porta a la possibilitat de flexibilitzar les mesures per a lluitar contra la pandèmia "després de Sant Vicent -dilluns 12 d'abril-" i depenent de l'evolució del coronavirus al nostre territori.

Puig ha insistit, una vegada més, que la Comunitat Valenciana té capacitat per a dur a terme una vacunació massiva, però aquesta està condicionada per la mancança de vacunes.

El president ha fet aquest balanç de la situació epidemiològica després de participar en un acte organitzat al port d'Alacant amb motiu del Dia del Record i Homenatge de la Guerra Civil i la Dictadura.

 

Immunització dels majors de 80 anys

Pel que fa a la campanya de vacunació, Puig ha anunciat que la Generalitat preveu haver vacunat tots els valencians i valencianes de més de 80 anys en els pròxims 15 dies. Aquest és un dels grups més vulnerables i el fet que s'haja vacunat professionals en una situació de risc abans que algunes persones majors amb malalties ha fet que algunes veus expertes qüestionen l'estratègia de vacunació.

 

Crítiques des del govern madrileny 

El cap del Consell ha donat resposta a les crítiques del govern de la Comunitat de Madrid al repartiment dels fons de les ajudes estatals per autònoms i empreses. L'executiu encapçalat per Ayuso, presidenta en funcions, assegura que la Comunitat Valenciana suma el 12,9% d'aquestes ajudes de la Línia Covid, una xifra "per damunt de la seua aportació al PIB (9,3%) i la seua població (10,6%)".

Puig ha argumentat que el nostre territori "encara ha de rebre més recursos" perquè ha patit durant anys l'infrafinançament. En aquesta línia, el president ha retret que el govern madrileny es beneficie de l'efecte capitalitat i una política fiscal de dúmping.

També et pot interessar

stats