Puig insisteix que la campanya de vacunació massiva està en perill per la falta de dosis

El president de la Generalitat demana responsabilitat a la ciutadania i ‘’mantenir l’alerta’’ per Setmana Santa.  

Imatge d'arxiu del president de la Generalitat, Ximo Puig
Imatge d'arxiu del president de la Generalitat, Ximo Puig / À Punt NTC

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha tornat a dir aquest dissabte que la Comunitat Valenciana "no està en situació" d'iniciar la vacunació massiva perquè en aquests moments "no hi ha suficients dosis". Així mateix, ha demanat "mantenir l'alerta" davant l'arribada de la Setmana Santa, encara que ha apuntat que, "si es manté la responsabilitat, quan acabe aquest període i s'analitze la situació, podrem fins i tot fer passos endavant".

Puig ha fet aquestes declaracions abans de presidir la comissió executiva nacional (CEN) del PSPV-PSOE, que s'ha celebrat de manera semipresencial i en la qual s'ha analitzat la situació política "estable" de la comunitat i per a "garantir l'escenari favorable de la recuperació econòmica, social i sanitària".

Molta esperança amb la vacuna de Janssen, d’única dosi

El president ha incidit en la voluntat de "seguir endavant" amb el procés de vacunació, però ha insistit que, per a això, "es necessiten més vacunes". En aquesta línia, ha assenyalat que aquest divendres va mantenir una trobada amb AstraZeneca per a "exigir" a la companyia que "complisca els compromisos" dels lliuraments de les dosis i ha avançat que la setmana vinent es reunirà amb Johnson & Johnson, que fabrica la vacuna de Janssen, per a conéixer el calendari d'aportació d'aquestes dosis.

El cap del Consell ha expressat que té "molta esperança" dipositada en aquesta vacuna, que es començarà a subministrar a l'abril", perquè "és d'única dosi i ens pot permetre accelerar el procés de vacunació". El president ha valorat  el "treball extraordinari" de la comunitat sanitària i confia que la setmana que ve s'acabe de vacunar a la comunitat educativa. Aquest dissabte està previst que es vacunen 60.000 docents i ahir ho van fer prop de 30.000.

Sobre la situació de la pandèmia, Puig ha valorat que és "molt positiva" a la Comunitat Valenciana i ha remarcat que la incidència acumulada "continua baixant lentament". Aquest divendres se situava en 28,52 casos per cada 100.000 habitants. "La Comunitat Valenciana és l'única autonomia en zona verda" i ha demanat a la societat valenciana fer ‘’un esforç extraordinari en els últims mesos i ara és moment de consolidar-ho", ha asseverat. Així, davant l'arribada de la Setmana Santa, Puig ha incidit en què han de ser "dies de descans" i "no de l'oci al qual estàvem acostumats".

També et pot interessar

stats