El professorat es vacuna amb AstraZeneca: “Teníem un poc de por, però hem vingut tot l’institut, sense excepció”

Els professionals sanitaris asseguren que encara hi ha dubtes entre els docents sobre els possibles efectes secundaris de la vacuna. 

Aquest divendres es reprén la vacunació del professorat amb AstraZeneca / Generalitat

Després de deu dies de suspensió, aquest divendres s’ha représ la vacunació del professorat amb AstraZeneca als diversos punts de vacunació distribuïts per la Comunitat Valenciana, amb la novetat que en aquesta ocasió s’immunitzaran també les persones de 55 a 65 anys.

La polèmica ocasionada al voltant de la vacuna, després de la suspendre'n l'administració diversos països, entre altres Espanya, ha generat dubtes entre els docents: hi ha qui s’alegra de rebre ja la primera dosi, mentre que d’altres tenen por dels possibles efectes secundaris, segons han assegurat els professionals sanitaris. 

Un equip d’À Punt Notícies s’ha desplaçat a Vila-real, un dels punts de vacunació escollits per la Conselleria de Sanitat Universal, on s’ha vacunat part del personal educatiu dels centres de la Plana Baixa. Àlex Nebot, professor de l’IES Betxí, ha assegurat que, a pesar que tenien por per la informació sobre els efectes secundaris, finalment tot l’institut ha acudit a la cita “sense excepció”. 

En aquest sentit també s’ha pronunciat Isabel Pérez, mestra de l’IES Jaume I de Borriana, que ha dit que tenia moltes ganes de rebre la primera dosi, però alhora un poc de por. 

“Teníem por que fallara més gent”

L’inspector mèdic de la Conselleria d’Educació, Fernando Ortiz, ha explicat a À Punt que en la primera jornada s’ha presentat al voltant del 85% de les persones citades i no s’ha registrat cap incidència. Ortiz ha afirmat que les persones que no s’han presentat són majoritàriament gent que presentava algun símptoma, que estava pendent d’una intervenció quirúrgica o dones embarassades, no per ser “antivacunes”. Tot i això, ha dit que en la Conselleria tenien por que fallara més gent a causa de la problemàtica generada al voltant d’AstraZeneca. 

L’objectiu: vacunar 145.174 persones per a l’1 d’abril

A través d’un comunicat, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha assenyalat que l’objectiu és vacunar 145.174 persones en les quatre sessions programades els dies 26, 27 i 31 de març, i l’1 d'abril. Durant aquests quatre dies, rebran la primera dosi de la vacuna docents de 3.195 centres educatius.

Es vacunaran 76.808 persones de 1.802 centres docents de la província de València, 50.079 de 999 centres educatius d'Alacant i 18.287 persones de 394 centres de la província de Castelló. A més, hi haurà 250 equips de professionals que es fan càrrec d'aquesta vacunació massiva, i que han sigut formats per a poder dur-la a terme des que arriba el pacient fins a l'espera a la sala de postvacunació durant 15 minuts.

D'aquesta manera, la previsió és que cada mitja hora es vacunen en tota la Comunitat Valenciana un total de 2.610 docents als diversos espais de vacunació. 

També et pot interessar

stats