La Comunitat Valenciana reprén la vacunació amb AstraZeneca

Els tres hospitals de campanya seran els centres on s’administrarà la vacuna.

Aquest dilluns ha començat la vacunació al personal docent de la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu de la vacunació al personal docent de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC
24 de març 2021 - 06:00

La vacunació amb AstraZeneca es reprén aquest dimecres després d'aturar-se la setmana passada a causa de la suspensió que va acordar el Ministeri de Sanitat. Amb l’aval de l’Agència Europea del Medicament i la represa anunciada per la Conselleria, la vacunació comença als tres hospitals de campanya ubicats al nostre territori al costat de l’Hospital La Fe de València, el General d’Alacant i el General de Castelló.

La vacunació continuarà amb forenses, treballadors de centres de menors i fisioterapeutes, però s'anirà intercalant, de manera preferent, amb el grup de majors de 55 a 65 anys dels professionals essencials que s'han inclòs dins de la vacuna d'AstraZeneca.

D'acord amb la planificació de la vacunació del 22 al 28 de març prevista per la Generalitat, la vacuna d'AstraZeneca s'administrarà en primeres dosis a docents i professionals de la comunitat educativa i també a altres grups de professionals (policies, Protecció Civil...).

La vacuna de Pfizer s'injectarà en segones dosis en residències; en primeres i segones dosis, a sanitaris del Servei Valencià de Salut (SVS); en segones dosis, a sanitaris privats; en segones dosis, a centres de dia de persones amb diversitat funcional; en primeres i segones dosis, a persones amb gran discapacitat i més de 80 anys (56.000); i en primeres dosis, a treballadors de serveis socials.

A més, s'administraran primeres dosis de la vacuna de Moderna a majors de 80 anys (16.620), han indicat fonts de la Conselleria de Sanitat.

També et pot interessar

stats