La Conselleria paralitza la vacunació amb AstraZeneca i envia a casa milers de docents que anaven a vacunar-se

L’anunci arriba minuts després que el Ministeri de Sanitat haja confirmat aquesta vesprada que es suspén la vacunació amb aquesta vacuna.

El secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, explicant la paralització de la vacunació amb AstraZeneca

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha ordenat als departaments de salut paralitzar la vacunació amb AstraZeneca. Així ho ha confirmat el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, que ha comparegut davant del personal d’educació que estava esperant ja per a rebre la vacuna a l'hospital de campanya de La Fe de València, per a explicar que malgrat que el procés de vacunació que començava aquesta vesprada estava anant molt bé, l’anunci del Ministeri de Sanitat que es suspen la vacunació amb aquesta vacuna durant 15 dies.

Aquest dilluns de vesprada començava la vacunació del personal que treballa en centres educatius menor de 55 anys, un procés de vacunació que es vorà afectat per la suspensió de la inoculació amb AstraZeneca, ja que era la que se’ls anava a administrar. De fet, l'anunci ha arribat mentre centenars de persones estaven esperant a vacunar-se i han sigut enviats a casa.

La ministra de Sanitat, Carolina Sarias, ha convocat d’urgència el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut després de la decisió d’altres països europeus de suspendre de forma preventiva de l’us d’aquesta vacuna fins que la Unió Europea acabe d’elaborar el seu informe sobre els casos de trombosi detectats entre la població vacunada fins ara malgrat que la farmacèutica assegure que no ha trobat evidències que la vacuna augmente el risc de patir un coagul.

També et pot interessar

stats