Comença la vacunació del personal dels centres educatius

Un total de 116.032 persones rebran la vacuna en 23 municipis. Serà el primer gran assaig de la vacunació massiva que començarà a l'abril.

Personal sanitari inocula una dosi de la vacuna contra la Covid-19
Personal sanitari inocula una dosi de la vacuna contra la Covid-19 / Europa Press

Aquest dilluns s'inicia el procés de vacunació dels professionals de la comunitat educativa. Un total de 116.032 persones, que es vacunaran en 23 municipis.

Municipis valencians amb punts de vacunació
Municipis valencians amb punts de vacunació / À Punt NTC

Amb l'inici de la vacunació al personal d'emergències i als cossos de seguretat, el personal dels centres docents són el següent grup de treballadors essencials que rebran la vacuna. Un procediment que, com ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, servirà de "primer gran assaig general" del que serà la vacunació massiva que ha previst el Consell per a immunitzar el gruix de la població durant els pròxims mesos.

El cronograma, que es va anunciar la setmana passada, està estipulat de manera que les escoles i els instituts no hagen d'interrompre l'activitat lectiva. Així, una primera tanda de 74.000 persones rebran la primera dosi entre els dies 15, 16, 17 i 18 de març. Aquest grup continuarà també en la vesprada del divendres 26 i el dissabte 27 de març, període en què es vacunaran les 42.032 persones restants. La segona dosi s'administrarà dotze setmanes més tard, a principis de juny, segons ha confirmat el cap del Consell.

Quina vacuna rebrà el personal educatiu?

El professorat, personal administratiu, de serveis i de pràctiques dels centres educatius rebran la vacuna d'AstraZeneca. Per tant, la immunització comença de moment només per a aquelles persones menors de 55 anys, ja que el fàrmac de la companyia anglosueca no està recomanat en edats superiors.

Tot i que la Conselleria de Sanitat Universal ha paralitzat el lot ABV5300 de vacunes d'AstraZeneca, retirat en diverses comunitats autònomes i en deu països europeus, açò no afectarà el procés de vacunació. Segons les autoritats sanitàries, hi ha suficients dosis d'aquest preparat per a immunitzar la totalitat dels professionals de l'educació "sense necessitat d'utilitzar les vacunes d'aquest lot".

Aquest diumenge, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha fet una crida a "la tranquil·litat i a la confiança absolutes". "La vacuna d'AstraZeneca és tan bona com la resta: la de Pfizer, la de Moderna i la de Janssen", ha explicat.

També et pot interessar

stats