Barceló fa una crida a la tranquil·litat: "La vacuna d'AstraZeneca és tan bona com la resta"

Aquest dilluns comença la immunització del personal docent, el primer gran assaig de la vacunació massiva.

Barceló, Puig, Marzà
La consellera Barceló, acompanyada pel president Puig i el conseller Marzà / GVA

A les portes de la campanya de vacunació del personal docent i dels auxiliars dels centres educatius de la Comunitat Valenciana, que comença demà, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha fet una crida a "la tranquil·litat i a la confiança absolutes". "La vacuna d'AstraZeneca és tan bona com la resta: la de Pfizer, la de Moderna i la de Janssen", ha assegurat Barceló aquest diumenge, en una visita a l'hospital auxiliar de La Fe de València, un dels punts on es realitzarà la vacunació dels docents.

Aquesta crida a la calma dona resposta als dubtes generats arran de la retirada de lots de vacunes en diverses comunitats autònomes i deu països europeus. La raó, l’estudi d’una trentena de trombes en pacients que s'hi havien vacunat en diversos països amb aquest preparat de la farmacèutica britànica. La Unió Europea ja va recomanar el dijous passat que continuara la vacunació amb dosis d'AstraZeneca, i divendres Sanitat anunciava que la immunització no es detenia.

Barceló ha posat l'accent en el fet que els quatre preparats immunitzadors autoritzats per l'Agència Europea del Medicament són segurs perquè la seua avaluació s'ha basat en criteris científics.

Puig: "Tot està preparat"

Barceló ha estat acompanyada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i del conseller d'Educació, Vicent Marzà, en la visita a l'hospital auxiliar de La Fe.

El cap del Consell ha destacat que "tot està preparat" per a iniciar el procés d'immunització, que servirà de primer assaig de la vacunació massiva que s'iniciarà a l'abril.

Puig ha fet un balanç de la campanya de vacunació i ha posat l'accent en el fet que una de cada tres dosis contra la Covid-19 s'ha administrat en les últimes dues setmanes. En aquesta línia, ha emfasitzat que en el mateix període de temps s'ha "augmentat en més del 40% el nombre de persones" que han rebut la segona inoculació del preparat immunitzador.

El president ha remarcat que, tot i que la Generalitat vol accelerar el procés de vacunació massiva, dependrà del subministrament de vials per part de les farmacèutiques i del compliment dels contractes firmats amb la Unió Europea.

Pel que fa a la nova fase de flexibilització de mesures que comença aquest dilluns, el cap del Consell ha matisat que es tracta d'una nova etapa marcada per la "prudència" i la "màxima corresponsabilitat". A més, el president ha advertit que "lluny de ser un motiu de relaxació, ha de ser el contrari."

També et pot interessar

stats