La polèmica de les plantes d’energia solar arriba al Vinalopó

Només a Villena s’han presentat més de 20 sol·licituds d’instal·lació

Plaques fotovoltaiques Villena

Continua la polèmica a l'interior valencià per la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Ara és el torn de l'Alt Vinalopó i el Vinalopó Mitjà, on s'han presentat multitud de sol·licituds d'instal·lació. De fet, només a Villena se n'han presentat 20.

Igual que en la resta de comarques en la mateixa situació, les organitzacions ecologistes de la zona adverteixen que l'impacte en el paisatge seria irreversible. De fet, han fet al·legacions als tres projectes que estan en fase d'exposició publica: dos a la zona de La Encina - Las Albarizas, i una al Collado de Salines.

Segons ha explicat en À Punt Notícies Miguel Ángel Berbegal, de l'associació Salvatierra - Ecologistes en Acció de Villena, es tracta de protegir els jaciments arqueològics de la zona i també la flora i fauna, que està en perill d'extinció.

L'elecció d'aquestes comarques no és fortuïta, es tracta d'extensió de terreny àmplies amb lloguers que no són massa cars, explica el catedràtic d'ecologia de la Universitat Miguel Hernández, José Antonio Sánchez Zapata.

En el cas de les plantes amb una capacitat superior als 50 megavats, com són les tres contra les que s'han presentat al·legacions, és el Ministeri l'encarregat d'autoritzar l'activitat. Per contra, quan la potència és igual o inferior als 50 megavats, les competències corresponen a la Conselleria.

En aquest sentit, la consellera de Medi Ambient i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assegurat que els vistiplaus per a aquests tipus de projectes es faran amb molt de rigor i que les zones on les iniciatives de plantes fotovoltaiques confronten amb indicadors de paisatge, producció agrària, mediambientals o d'ordenació del territori, seran protegides.

També et pot interessar

stats