El ple de l'Ajuntament de Castelló de la Plana ratifica el nomenament de fill predilecte de Carlos Latre

La sessió també ha aprovat per unanimitat la concessió de la Medalla d’Or a l'artista gaiater Pepín Marco, a la Molt Il·lustre Confraria de la Puríssima Sang i a la Societat Filharmònica de Castelló 

L'humorista castellonenc Carlos Latre
L'humorista castellonenc Carlos Latre / Instagram: @carloslatre

L'Ajuntament de Castelló de la Plana, en un ple extraordinari, ha aprovat aquest dimecres per 25 vots a favor i una abstenció el nomenament de fill predilecte a l'humorista Carlos Latre. La sessió plenària també ha aprovat per unanimitat la concessió de tres medalles d'or de la ciutat a Julio José Marco Roig (Pepín Marco) a títol pòstum; a la Molt Il·lustre Confraria de la Puríssima Sang, i a la Societat Filharmònica de Castelló.

Els guardons els lliuraran en un acte institucional el 8 de setembre al saló de plens de l'Ajuntament coincidint amb l'efemèride dels 772 anys de la ciutat. La concessió dels nomenaments s'ha elevat hui al ple després d'aprovar-la per unanimitat tots els grups polítics en la junta de portaveus del passat 28 d'agost.

"És un honor poder entregar en nom de tots els castellonencs aquestes distincions. Vull agrair la unanimitat que va haver-hi en la junta de portaveus de tots i cadascun dels grups que conformen la corporació municipal. Aquesta és la que ens ha permés portar els noms hui al ple i votar tots els regidors", ha destacat l'alcaldessa, Begoña Carrasco.

Segons constata un comunicat, Latre és un “grauer orgullós”, que presumeix dels seus orígens i mostra la millor cara de la ciutat. Té més de 600 veus de personatges registrades en el seu repertori i imita amb total perfecció persones tant del món artístic i polític, i actualment és membre del jurat en el programa televisiu Tu cara me suena.

Pel que fa a Pepín Marco, que rebrà la distinció a títol pòstum, va ser un artista gaiater que, tal com manifesta el consistori, va treballar i va impulsar la reivindicació del monument com a símbol i element central de les festes fundacionals de la Magdalena. Va professionalitzar-ne el disseny, la creació i l'execució, sense perdre la faceta artesanal i tradicional. Va ser cinc vegades primer premi de gaiates grans i onze voltes el segon, tercer, quart i cinqué premi respectivament. A més, va ser Portaler de l’Any el 2011 i el 2016, Gaiater de l’Any.

L’Ajuntament valora la Molt Il·lustre Confraria de la Puríssima Sang de Jesús com a alma mater de la Setmana Santa castellonenca i permet gaudir en les processons “amb el seu valuós patrimoni devocional, històric i artístic”. Fundada l'any 1548, recorda que prompte va passar a ocupar-se dels malalts de l'Hospital de la Vila, missió hospitalària amb la qual recuperaven el llegat tradicional dels ordes de l'Hospital i del Sant Sepulcre.

Finalment, la Societat Filharmònica de Castelló fa cent anys enguany, en els quals s'ha consolidat com una de les entitats musicals de més prestigi i experiència de la província. Ha fet nombrosos concerts i disposa d'una programació contínua de música clàssica interpretada per prestigiosos artistes, orquestres i agrupacions musicals.

El ple extraordinari d’aquest dimecres també ha donat compte de la renúncia de Susana Fabregat al càrrec de regidora, que en l'actualitat ostenta el de delegada del Consell a Castelló.

També et pot interessar

stats