Castelló de la Plana nomena l’humorista Carlos Latre fill predilecte

L'artista gaiater Pepín Marco, la Molt Il·lustre Confraria de la Puríssima Sang i la Societat Filharmònica de Castelló rebran la Medalla d’Or de la ciutat

L'humorista castellonenc Carlos Latre
L'humorista castellonenc Carlos Latre / Instagram: @carloslatre

L'humorista i imitador Carlos Latre rebrà el títol de Fill Predilecte de Castelló de la Plana en un acte el dia 8 de setembre, en el qual recolliran la Medalla d'Or de la ciutat l'artista gaiater Julio José Marco Roig, Pepín Marco, la Molt Il·lustre Confraria de la Puríssima Sang i la Societat Filharmònica de Castelló. Així ho ha aprovat aquest dilluns, per unanimitat, la junta de portaveus de l'Ajuntament i ho ratificarà el pròxim ple. 

Segons constata un comunicat, Carlos Latre és un “grauer orgullós”, que presumeix dels seus orígens i mostra la millor cara de la ciutat. Té més de 600 veus de personatges registrades en el seu repertori i imita amb total perfecció persones tant del món artístic i polític, i actualment és membre del jurat en el programa televisiu Tu cara me suena.

Pel que fa a Pepín Marco, que rebrà la distinció a títol pòstum, va ser un artista gaiater que, tal com manifesta el consistori, va treballar i va impulsar la reivindicació del monument com a símbol i element central de les festes fundacionals de la Magdalena. Va professionalitzar-ne el disseny, la creació i l'execució, sense perdre la faceta artesanal i tradicional. Va ser cinc vegades primer premi de gaiates grans i onze voltes el segon, tercer, quart i cinqué premi respectivament. A més, va ser Portaler de l’Any el 2011 i el 2016, Gaiater de l’Any.

L’Ajuntament valora la Molt Il·lustre Confraria de la Puríssima Sang de Jesús com a alma mater de la Setmana Santa castellonenca i permet gaudir en les processons “amb el seu valuós patrimoni devocional, històric i artístic”. Fundada l'any 1548, recorda que va passar prompte a ocupar-se dels malalts de l'Hospital de la Vila, missió hospitalària amb la qual recuperaven el llegat tradicional dels ordes de l'Hospital i del Sant Sepulcre.

Finalment, la Societat Filharmònica de Castelló compleix enguany cent anys, en els quals s'ha consolidat com una de les entitats musicals de més prestigi i experiència de la província. Ha oferit nombrosos concerts i disposa d'una programació contínua de música clàssica interpretada per prestigiosos artistes, orquestres i agrupacions musicals.

També et pot interessar

stats