Mazón anirà amb "amplitud de mires" a la reunió amb l'AVL i amb una idea dels "gestos" que li demanarà

El president de la Generalitat rebutja avançar el gestos perquè "el digne, el lleial, l'institucional i el constructiu" és traslladar-los-els directament a l'entitat

Marta Barrachina y Carlos Mazón amb la nova delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat
Marta Barrachina i Carlos Mazón amb la nova delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat / Twitter:

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha assegurat aquest dimarts que acudirà a la reunió del pròxim 11 de setembre amb la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) amb “amplitud de mires” i amb una idea “aproximada” dels “gestos” que li demanarà.

“Ací no es tracta que el Consell o el president de la Generalitat estiga content, no va d'això. Comprenc que en l'anterior govern es tractava que estiguera content l'anterior govern i tots els altres havíem de donar-nos fins que el Consell estiguera content”, ha dit.

Això es tracta, ha afegit, “que hi haja diàleg, concòrdia i sensibilitat, que, des del meu punt de vista, s'ha allunyat aquesta sensibilitat amb el valencianisme massa durant aquests últims anys, especialment els anys del Botànic”.

No obstant això, Mazón ha subratllat que no vol “predisposar” una reunió a la qual va “amb amplitud de mires” i amb la mateixa “generositat” que demanarà.

“Per tant, espere que arran d'aqueixa trobada puguem veure una sèrie de gestos i trobades que ens òbriguen una nova etapa que crec que és necessària perquè tothom se senta representant per la seua acadèmia, que crec que és una lloable fi”.

“Tinc una idea aproximada d'alguns gestos que jo sí que faria, però vull tractar això amb respecte i no vull predisposar una reunió que encara no s'ha produït”, ha destacat el cap del Consell.

Així, ha afegit que “el digne, el lleial, l'institucional i el constructiu” és traslladar-li a l'Acadèmia directament quines són les vies en les quals creu que es pot avançar.

“Crec que es pot i s'ha d'avançar i crec que tots podem fer alguna cosa més, i és el moment de plantejar-ho en un to constructiu i d'integració. Això, sens dubte, serà un canvi bastant evident en relació amb els anys del Botànic”, ha conclòs.

Susana Fabregat, nova delegada del Consell a Castelló

Mazón s'ha manifestat així davant els mitjans després d'assistir a la presa de possessió de la nova delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat.

També et pot interessar

stats