Mazón assegura que tot el Consell reconeix l'autoritat de l'AVL: "Només faltaria"

No obstant això, creu que el valencianisme social i polític s'ha sentit aquests últims anys "massa allunyat" de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i li demana que "també tinga aquesta sensibilitat"

Mazón assegura que tot el Consell reconeix l'autoritat de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que tot el Consell reconeix l'autoritat de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua: "Reconeixem la seua autoritat acadèmica i la seua autoritat científica, només faltaria". Així, ha avançat que l'11 de setembre es reunirà amb la presidenta de l'AVL, Verònica Cantó.

No obstant això, Mazón també ha assenyalat que demanarà a l'AVL "gestos" cap a certs sectors de la Comunitat Valenciana. Segons ha dit, durant aquests últims anys creu que "han fet falta gestos d'integració i gestos de sensibilitat".

"Crec que el valencianisme social i polític s'ha sentit aquests últims anys massa allunyat de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i jo el que li demane és que també tinga aquesta sensibilitat", ha dit.

En unes declaracions als mitjans després de reunir-se a Gandia amb l'alcalde, Mazón també ha avançat que el Consell aprovarà en el pròxim ple una declaració institucional sobre el valencià i ha defés la denominació de valencià per a la llengua pròpia.

"A la Comunitat Valenciana es parla valencià i el que jo no puc tolerar és que des de dins o des de fora de la Comunitat Valenciana es diga que parlem una cosa diferent del que diu el nostre Estatut i no entenc aquest interés a denominar-lo d'una altra manera diferent i no ho consentiré".

D'altra banda, respecte a la petició del PSPV que aclarisca si ha cobrat o cobra en l'actualitat alguna percepció en metàl·lic o en espècies del Partit Popular, Mazón ha contestat que no coneix cap comunicat del PSPV que diga que aclarisca res. "La meua declaració de béns és bastant clara des de fa molt temps i és bastant rigorosa i bastant evident i de sobresous no entenc massa", ha conclòs.

També et pot interessar

stats