La plantilla de Pilkington ratifica l'acord entre els sindicats i la direcció i dona per finalitzada la vaga

Els treballadors i treballadores han aconseguit evitar acomiadaments en la planta i mantindre la línia de laminatge

Imatge d'arxiu de la primera jornada de vaga de 24 hores a Pilkington Sagunt
Imatge d'arxiu de la primera jornada de vaga de 24 hores a Pilkington Sagunt / À Punt NTC

L'assemblea de treballadors i treballadores de Pilkington NSG a Sagunt (Camp de Morvedre) ha ratificat l'acord aconseguit entre els sindicats i la direcció de la companyia per a evitar acomiadaments en la planta i mantindre la línia de laminatge. Així, ha donat per finalitzada la vaga que mantenien des de fa diverses setmanes.

Aquest diumenge, la plantilla ha convocat una assemblea per a explicar els aclariments del preacord en vista de les peticions rebudes a les seccions sindicals, segons han informat en un comunicat.

Una vegada conclosa l'assemblea de la vesprada s'han recomptat els vots, que han donat com a resultat un percentatge majoritari a favor del preacord.

L'entesa entre la direcció de Pilkington NSG i els sindicats —CCOO, UGT i CGT— es va aconseguir aquest dimecres a la nit i contempla que no hi haja acomiadaments traumàtics. A més, entre altres punts, garanteix la continuïtat de la línia de laminatge.

Aquest dimarts passat va haver-hi una concentració convocada pels sindicats contra els prop de 116 acomiadaments a la fàbrica a causa d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) amb el qual l'empresa pretenia tancar la línia de laminatges. La plantilla es trobava en vaga indefinida fins a almenys el 3 de desembre.

També et pot interessar

stats