L'assemblea de treballadors de Pilkington rebutja l'acord amb l'empresa i manté la vaga

Sindicats i direcció havien arribat a un acord aquest dijous per evitar acomiadaments i mantindre la línia de laminatge que ara queda en paper mullat

Imatge d'arxiu de la primera jornada de vaga de 24 hores a Pilkington Sagunt
Imatge d'arxiu de la primera jornada de vaga de 24 hores a Pilkington Sagunt / À Punt NTC

La plantilla de Pilkington ha rebutjat l'acord entre la direcció i els sindicats. L'assemblea de treballadors de la planta proveïdora de material per a l'automoció s'ha reunit aquest dijous i ha votat contra l'acord. La plantilla ha decidit mantindre la vaga que van convocar el passat 8 de novembre.

La direcció de Pilkington NSG a Sagunt (Camp de Morvedre) i els sindicats en representació en la planta (CCOO, UGT i CGT) havien aconseguit un acord per a evitar acomiadaments a la planta i mantindre la línia de laminatge, un acord que estava pendent d'una ratificació per part de la plantilla, la qual finalment no ha arribat.

El conflicte laboral arranca de la presentació d'un ajust de treball (ERO) que planejava la direcció i que suposava l’acomiadament de 116 treballadors –el 25% de la plantilla– i el tancament de la línia de laminatge. La vaga estava convocada almenys fins al 3 de desembre. La planta compta amb uns 400 treballadors i treballadores i subministra vidre als principals fabricants d'automòbils d'Espanya, entre els quals hi ha la planta Ford d'Almussafes.

També et pot interessar

stats