Pilkington planteja un ERO per a més del 25% de la plantilla

Si tira avant amb les condicions plantejades per l’empresa, l’ERO afectaria un 25% de la plantilla

Vaga Pilkington Sagunto
Imatge d'arxiu d'una jornada de vaga dels treballadors i treballadores de la planta Pilkington de Sagunt al març de 2021 / À Punt NTC

La direcció de Pilkington NSG ha presentat aquest dijous al comité d'empresa la documentació per a iniciar el període de consultes d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que implicarà l'acomiadament de més de cent treballadors i treballadores de la planta de Sagunt (València).

L'empresa, que fabrica components de vidre per a automòbils, ha comunicat que l'acomiadament col·lectiu afectaria entre 100 i 120 persones -no s'han donat noms però sí quines condicions reuneixen les persones afectades-, i ho ha justificat per motius organitzatius, a causa de la falta de producció, segons han indicat fonts de CCOO.

Aquestes mateixes fonts han assenyalat que la documentació que els ha entregat l'empresa és insuficient i falten dades, per la qual cosa han demanat que no comence el període de consultes i de negociació de les condicions, que és de 30 dies naturals, encara que consideren que s'ha donat per iniciat.

La setmana que ve hi haurà dues noves reunions amb l'empresa -la intenció és celebrar dues trobades setmanals al llarg d'aquest mes-, encara que des de CCOO ja han avançat que necessiten més temps per a analitzar-la.

La plantilla farà aquesta vesprada i demà dues assemblees per a ratificar si duen a terme aturs de quatre hores per torn la setmana vinent, com han proposat les seccions sindicals. No seria la primera vegada aquest any que els treballadores i treballadores de l'empresa recorren a la vaga, ja ho feren al març per demanar el suport del govern espanyol davant el que consideraven un pla encobert de la direcció per a tancar la línia de parabrises. Una vaga que es va suspendre després d'aconseguir un acord tripartit entre la representació social de la plantilla, l'empresa i la Direcció General de Treball.

La planta de Pilkington NSG a Sagunt compta amb uns 400 treballadors i treballadores, per la qual cosa l'ERO afectaria vora una quarta part de la plantilla, en funció de la negociació final.

També et pot interessar

stats