Se suspén la vaga de Pilkington en aconseguir un acord entre els treballadors, l’empresa i la Direcció General de Treball

 L’acord recull la garantia de l'ocupació fins al setembre de 2021 i el compromís de no deslocalitzar motles, línies i utillatges de la planta. 

Vaga Pilkington Sagunt
Vaga dels treballadors de Pilkington Sagunt dilluns passat / À Punt NTC

El comité de vaga de Pilkington Sagunt ha decidit suspendre l'aturada des d'aquest dimecres fins al 6 d'abril, després d'aconseguir un acord tripartit en una reunió aquest dimarts entre la representació social dels treballadors, l'empresa i la Direcció General de Treball.

Els treballadors de Pilkington van iniciar una vaga dilluns en protesta pel tancament de la línia de laminatge, davant del temor que afectara el futur de tota la planta. 

Així, se suspenen les jornades d'aquesta setmana i la pròxima fins al 6 d'abril, amb el compromís que, a mesura que s'avance en el compliment de l'acord aconseguit, es faran successives suspensions de la vaga. 

L'acord recull la garantia de l'ocupació fins al setembre de 2021. Per això l'ERTO es prorrogarà fins llavors; el compromís de no deslocalitzar motles, línies i utillatges de la planta de Sagunt mentre dure la negociació; i dissenyar un pla industrial a curt i a mitjà termini.

Una taula de negociació estudiarà la documentació que s'ha sol·licitat, amb l’objectiu de desenvolupar qualsevol estudi relacionat amb alternatives per a millorar la competitivitat i la viabilitat de la planta, incloent la relacionada amb preus de venda, costos de fabricació i distribució amb anàlisi comparativa amb competidors i altres plantes del grup NSG a Europa.

La primera reunió de la taula serà aquest divendres i la següen, el 30 de març, i s'han previst reunions almenys una vegada a la setmana i quan ho requerisca qualsevol de les parts.

També et pot interessar

stats