La plantilla de Pilkington Sagunt inicia una vaga "per a garantir la continuïtat de la fàbrica"

Volen que la direcció elabore un pla de viabilitat per a la línia de laminatge i inversions que donen estabilitat a l'ocupació.

Vaga Pilkington Sagunt
Vaga dels treballadors de Pilkington Sagunt aquest dilluns / À Punt NTC

La plantilla de Pilkington Sagunt ha iniciat a les 6:00 h d'aquest dilluns una vaga convocada pel comité d'empresa com a “única alternativa per a buscar solucions que comporten la continuïtat les instal·lacions i garantir inversions i, amb això, els llocs de treball de la plantilla”. L'empresa subministra vidre als principals fabricants automòbils d'Espanya, entre els quals hi ha la planta Ford d'Almussafes.

Des dels sindicats han lamentat que l'empresa “segueix sense comprometre's amb la continuïtat de la instal·lació de laminatge” i, a més, ha manifestat que la supervivència de la resta de la planta hauria de passar per una “gran transformació de l'estructura actual i de les condicions laborals i els salaris actuals”.

Tenint en compte aquesta situació, el comité d'empresa insisteix en la vaga com a eina per a aconseguir que la direcció “modifique la seua postura” i poder elaborar un pla estratègic en el qual es reflectisca la continuïtat de les instal·lacions. Reclamen “un pla de viabilitat” per a la línia de laminatge i inversions que donen estabilitat a l'ocupació.

 

Els treballadors han provocat diversos incendis durant la seua protesta
Els treballadors han provocat diversos incendis durant la seua protesta / À Punt NTC

Perilla la línia de parabrises

Segons el comité d'empresa, l'eixida de 37 persones que ha plantejat la companyia a través d'un pla de jubilació, és només el principi, “un dard enverinat”, i creuen que “darrere hi ha el tancament de la línia de parabrises”, en la qual treballen més d'un centenar de persones. Això, al seu torn, comportaria “la pèrdua de la viabilitat de la planta”, en la qual treballen unes 400 persones, adverteixen.

Els sindicats temen que la multinacional pretenga “deslocalitzar” la planta valenciana i portar la fabricació dels components de l'automòbil a un altre lloc per a “abaratir costos”, un fet que, adverteixen, també pot succeir en altres fàbriques com aquesta.

Dijous, la direcció de Pilkington Sagunt i els representants dels treballadors van tornar a acudir, per segon dia consecutiu, al Tribunal d'Arbitratge Laboral (TAL), a un acte de conciliació en el qual tampoc van arribar a un acord.

 

CCOO qualifica d'èxit la primera de les parades previstes

El sindicat CCOO ha informat que aquest dilluns s'ha realitzat “amb èxit” la primera de les parades previstes durant el mes de març en les instal·lacions de Pilkington Sagunt. “Ha existit un ampli seguiment de la convocatòria, la qual cosa ha provocat la parada de la factoria, i només el personal necessari en cas de vaga ha accedit a les instal·lacions”, segons el sindicat.

Des de primera hora del matí diversos piquets informatius han estat informant els diferents vehicles que circulaven sobre l'objecte de la vaga i les conseqüències no sols per als treballadors de Pilkington sinó també sobre el seu impacte a la comarca si es produeix el tancament de la factoria.

Un elevat nombre de treballadors també ha estat a primera hora i durant el matí en la concentració a l'entrada de la factoria mostrant el seu rebuig a la falta d'inversions i d’un pla de viabilitat per a la línia de laminatge. “Pràcticament la totalitat dels treballadors han fet costat de manera massiva a aquestes aturades, aconseguint paralitzar pràcticament tota la producció i donant suport als arguments sobre la situació que està provocant la intransigent posició de la direcció de l'empresa”, han destacat els representants dels treballadors.

Segons el sindicat, hi ha motius més que suficients per a demostrar, amb el suport de les aturades convocades, que “la direcció de l'empresa ha de canviar la seua inacceptable actitud d'imposició, i que el grup modifique el seu plantejament”.

També et pot interessar

stats