Treballadors de Pilkington i veïnat de Sagunt es manifesten per a defensar l'ocupació

La plantilla de la fàbrica està en vaga indefinida almenys fins al 3 de desembre

Treballadors de Pilkington i veïnat de Sagunt es manifesten / À Punt NTC

Treballadors de la fàbrica Pilkington NSG a Sagunt i veïnat de la ciutat han eixit aquest dimarts al carrer en defensa de l'ocupació i la indústria del municipi i de tota la comarca del Camp de Morvedre, i per a mostrar el rebuig als acomiadaments previstos pel tancament de la secció de laminatge de la factoria.

La protesta, que han convocat els sindicats CCOO, UGT i CGT, ha començat a les 18 hores i ha recorregut els carrers del Port de Sagunt per a donar suport als vora 116 treballadors que poden perdre el lloc a la fàbrica en l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) amb el qual l'empresa pretén tancar la línia de laminatge. La plantilla està en vaga indefinida almenys fins al 3 de desembre.

"Ens hem sentit molt secundats per la ciutat", ha manifestat el president del Comité d'Empresa de Pilkington, Rubén López (CCOO). "És el que ens feia falta en aquest moment, que s'escolte la nostra veu allà on anem", ha afegit.

El representant dels treballadors ha insistit que no estan en joc només 116 acomiadaments, sinó "400 llocs de treball", ja que la decisió que ha pres la multinacional de desplaçar la producció a altres països, al seu parer, “posa en risc” tots els treballadors de la companyia i tota la indústria de la comarca.

Paral·lelament a la manifestació d'aquest dimarts, els treballadors de Pilkington estan en una vaga de 24 hores, amb piquets informatius a les portes de la fàbrica. Segons López, el seguiment està sent del "cent per cent". "Cap treballador ha entrat a la fàbrica", ha assegurat.

A més, dilluns passat es van concentrar davant del Ministeri d'Indústria a Madrid i van participar en la Mesa de l'Automòbil, amb altres sindicats i patronals del sector. En la reunió van demanar al govern espanyol solucions "urgents", davant de la decisió de les multinacionals de traslladar la pròpia producció a altres països. Així mateix, els representants s'han reunit amb tots els grups polítics amb representació en les Corts i amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a demanar la seua ajuda per tal d'evitar els acomiadaments.

També et pot interessar

stats