La plantilla de Pilkington activa una vaga indefinida contra l'ERO

Les aturades de 24 hores comencen amb un seguiment "del 100%" i vora un centenar de treballadors concentrats a les portes de la factoria, totalment paralitzada

Primera jornada de vaga de 24 hores a Pilkington Sagunt / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 de novembre 2021 - 10:00 Actualitzat: 22 de novembre 2021 - 14:47

El personal de l'empresa Pilkington de Sagunt ha començat a les sis de la matinada una vaga indefinida en protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que planeja la direcció i que suposarà acomiadar 116 treballadors, el 25% de la plantilla. Les protestes començaren el passat 8 de novembre, però amb parades de dotze hores. Des d'aquest dilluns les aturades de la producció seran de 24 hores i la vaga està convocada almenys dues setmanes més, fins al 3 de desembre. Però els sindicats estan en peu de guerra i avisen que continuaran amb les parades si l'empresa no es replanteja l'ERO i dona resposta a les seues demandes.

La planta valenciana està totalment paralitzada, amb un centenar de treballadors concentrats als accessos al recinte. La jornada ha començat de matinada, amb piquets informatius a les portes de la fàbrica per a tallar els accessos des de les 5:30 hores. S'han cremat pneumàtics i el seguiment està sent "total, del 100%" de la plantilla, segons ha confirmat a À Punt NTC el president del comité d'empresa de Pilkinton, Rubén López: "Ningú ha anat a treballar, que és el que volíem. Tot el món està molt implicat", ha dit, satisfet. 

El responsable sindical ha explicat que a la crisi de semiconductors està afectant la producció de la factoria, que es dedica a fabricar components de vidre per a automòbils. Ha deixat clar, però, que l'acomiadament de 116 persones que pretén fer la direcció no es deu al fet que haja baixat la demanda, sinó al fet que es vol tancar la línia de parabrises per a desplaçar-la a Itàlia i Polònia: "És una situació molt greu que pensem que pot arrossegar a tot el món", ha apuntat López, que alerta que perilla el futur de la factoria i molts llocs de treball en el sector.  "Hi ha molta preocupació i crispació entre la plantilla", ha destacat en declaracions al programa A la Ventura Aarón Sinisterra, representant d'UGT en el comité d'empresa, que avisa que seguiran amb la vaga general fins que la situació es resolga.

Les protestes es traslladen a Madrid

La plantilla de Pilkington té previst eixir al carrer en una manifestació dimarts a Sagunt en defensa de la indústria de l'automòbil i la mateixa fàbrica. Però, a més, una delegació de la planta s'han traslladat aquest dilluns a Madrid per a participar i donar suport a la concentració que ha convocat el sindicat CCOO a les portes del Ministeri d'Indústria en defensa del sector. Denuncien la inacció del govern espanyol davant de la crisi dels semiconductors i reclamen solucions de futur per a les empreses de l'automoció: "No volem que s'emporten les produccions que hi ha localitzades a Espanya perquè la destrucció d'ocupació serà molt gran", ha alertat el president del comité d'empresa de Pilkington Sagunt. 

També et pot interessar

stats