El personal de Pilkington Sagunt comença una vaga de 12 dies per a protestar contra l’ERO

La fàbrica de components de vidre per a automòbils manté la convocatòria fins al 3 de desembre, amb un increment de les hores de vaga previstes inicialment

Protesta treballadors Pilkington Sagunt
Imatge d'arxiu d'una protesta de la plantilla de Pilkington Sagunt

La planta de Pilkington a Sagunt inicia aquest dilluns la vaga de 12 dies aprovada la setmana passada per l’assemblea de treballadors. L’aturada del 8 al 19 de novembre és una forma de protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha presentat l'empresa i que suposarà l’acomiadament de 116 persones i tancar la línia de laminatge. L’acció ha rebut el suport d’un 92,5% dels assistents.

La convocatòria de vaga s'ha fet oficialment fins al dia 3 de desembre i s'ha inclòs en les últimes setmanes un increment en les hores de vaga, per si fora necessari i així ho decidira l'assemblea general en pròximes convocatòries.

Els representants dels treballadors exigeixen que es complisquen estrictament les obligacions legals, de manera que no es facen hores extraordinàries ni canvis de torn fora de termini.

Davant d'aquesta situació, CCOO ha convocat també una manifestació per al 23 de novembre "en defensa del futur de la comarca i la seua indústria" i davant del que consideren un “nou atac al teixit industrial i econòmic de la comarca del Camp de Morvedre”.

El passat mes de març, els treballadors de l’empresa, que fabrica components de vidre per a automòbils, ja van demanar el suport del govern espanyol en contra del que consideraven un pla encobert de la direcció de l’empresa per a tancar la línia de parabrises. En aquell moment la plantilla va iniciar una vaga, que va suspendre poques hores després en aconseguir un acord tripartit en una reunió entre la representació social dels treballadors, l'empresa i la Direcció General de Treball. Durant les negociacions, l’empresa va assegurar que estava “oberta a abordar la situació de la planta".

També et pot interessar

stats