El personal de Pilkington busca el suport del govern espanyol perquè es mantinguen els llocs de treball de Sagunt

Després de la primera vaga, CCOO creu que la direcció de l’empresa està “oberta a abordar la situació de la planta".

Vaga Pilkington Sagunto
Treballadors de la planta Pilkington de Sagunt durant la primera jornada de vaga d'aquest dilluns

Els treballadors de l’empresa Pilkington Sagunt, que fabrica components de vidre per a automòbils, busquen aquest dimarts el suport del govern espanyol en contra del que consideren un pla encobert de la direcció de l’empresa per a tancar la línia de parabrises, encara que la versió de la companyia és un pla de jubilacions per a 37 assalariats. 

El comitè d'empresa de Pilkington es reunirà amb la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, per a exposar-li la situació de la planta del Camp de Morvedre i sol·licitar-li "el màxim suport en la resolució del conflicte". 

En aquest sentit, els sindicats reclamen "un pla de viabilitat" per a la línia de laminatge de parabrises de la planta valenciana, a més d’inversions que donen estabilitat a l'ocupació. A la fàbrica de Sagunt treballen actualment 400 persones. 

Reunió amb els responsables autonòmics

El personal d’aquesta empresa que fabrica elements per a indústries automobilístiques, com Ford o Seat, també vol reunir-se amb la Direcció General de Treball a València. Amb aquestes trobades persegueixen que els compromisos que puga adquirir la direcció de la companyia "siguen també amb les administracions públiques", segons han expressat des de CCOO.

El sindicat es va reunir ahir dilluns amb la direcció de Pilkington, qui considera que “s’ha mostrat oberta a abordar la situació de la planta". La trobada coincidia amb la primera jornada de vaga dels treballadors per a reivindicar la conservació dels llocs de treball de l’empresa. CCOO ha qualificat d’“èxit” el seguiment, perquè s’ha aconseguit “paralitzar pràcticament la producció de la factoria".

 

També et pot interessar

stats