Acord en Pilkington per a evitar acomiadaments i mantindre la línia de laminatge

L'assemblea de treballadors, que està prevista aquest dijous en les instal·lacions de la fàbrica, haurà de ratificar aquest pacte

Manifestació de treballadors i veïns contra l'ERO a Pilkington
Manifestació de treballadors i veïns contra l'ERO en Pilkington / À Punt NTC

La direcció de Pilkington NSG a Sagunt (Camp de Morvedre) i els sindicats en representació en la planta (CCOO, UGT i CGT) han aconseguit un acord per a evitar acomiadaments en la planta i mantindre la línia de laminatge. Així han informat els sindicats en un comunicat, en el qual detallen que queda pendent la ratificació de l'acord en l'assemblea de treballadors, que està prevista aquest dijous a les instal·lacions de la fàbrica.

El preacord es va aconseguir dimecres a la nit i contempla que no hi haja acomiadaments traumàtics. A més, entre altres punts, garanteix la continuïtat de la línia de laminatge.

El 8 de novembre el personal de l'empresa Pilkington va començar una vaga indefinida en protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que planejava la direcció i que suposava l’acomiadament de 116 treballadors –el 25% de la plantilla– i el tancament de la línia de laminatge. Una vaga que estava convocada almenys fins al 3 de desembre. La planta compta amb uns 400 treballadors i treballadores i subministra vidre als principals fabricants d'automòbils d'Espanya, entre els quals hi ha la planta Ford d'Almussafes.

També et pot interessar

stats