El personal de La Fe de València protesta per la sobresaturació en Urgències

Una seixantena de treballadors sanitaris es concentren deu minuts a les portes de l'hospital de referència valencià per a reclamar més espai físic i recursos humans 

Imatge d'arxiu d'una protesta de personal de la Fe contra la finalització dels contractes de reforç per la covid-19
Imatge d'arxiu d'una protesta de personal de La Fe contra la finalització dels contractes de reforç per la covid-19 / Europa Press

Treballadors i treballadores de l'Hospital La Fe de València s'han concentrat aquest dilluns a la porta d'Urgències del centre hospitalari per a denunciar la "sobresaturació" que afecta aquest servei i reclamar més espai físic i més personal amb què poder atendre "amb dignitat" els pacients.

És la primera de cinc concentracions, d'uns deu minuts de durada —de 9:30 a 9:40 hores— convocades aquesta setmana per la junta de personal del departament de salut de La Fe, en concret en els serveis d'Urgències, Unitat de Tècniques Mèdiques (UTM), i Unitat de Recuperació Post-Anestèsica (URPA), per a denunciar la "pressió assistencial" que pateixen.

Vora una seixantena de professionals sanitaris han participat en la concentració, que repetiran cada matí fins al divendres 23 de desembre, segons han informat a Efe fonts de la junta de personal. Asseguren que no volen "normalitzar" el fet que tots els hiverns es produïsquen aquests "col·lapses", que tenen "molta repercussió". Segons expliquen, hi ha personal adequat per a tractar les urgències a La Fe, "però no per a tractar totes les urgències que hi entren, més tota la gent que es queda ingressada uns quants dies a l'espera d'un llit. Al final sembla que siga la norma habitual dels hiverns".

Reclamen per això a la gerència de l'hospital un espai físic que actualment no existeix perquè, asseguren, el centre "s'ha quedat xicotet a escala estructural amb 82.000 cartilles més d'usuaris, menys llits que en l'antic hospital i una activitat quirúrgica que cada dia requereix uns quaranta o cinquanta llits".

La incidència a l'hospital és, últimament, del 96%, asseguren les fonts. Aquestes afigen que el recinte està "de gom a gom" i que "el pacient que no té llit es queda ingressat en Urgències, pendent d'ingrés, 24 o 48 hores. Això suposa una sobresaturació del servei, de les cures i de la dignitat".

La junta de personal del principal hospital valencià espera que la gerència pressione la Conselleria de Sanitat per a "buscar-ne una eixida". "Si no tenim espai físic ni personal, Urgències està saturat i les cures que es donen als pacients no són les més adequades", alerten.

També et pot interessar

stats