Pau Díaz :"Hi ha diàleg, però en sis anys el govern municipal ha avançat poc a la Malva"
Les notícies del matí ha entrevistat el portaveu de l'associació Amics de la Malva en la vespra d'una nova protesta contra la degradació del barri de València
Les notícies del matí ha entrevistat el portaveu de l'associació Amics de la Malva, Pau Díaz, en la vespra de la cassolada que el veïnat farà per a protestar per la degradació d'aquest barri de València, on hi ha normalitzat un mercat de droga a la zona de les Casetes Rosa. La mort recent d'un toxicòman ha tornat a posar d'actualitat un problema que, segons recorda l'associació, arrossega dècades sense solució.
"L'actual govern municipal el valorem com a dialogant, amb l'anterior, conservador, era impossible, ara ja fa sis anys que estan i han avançat poc en la Malva, és una veritat i hem de posar-la damunt la taula, dir una altra cosa no seria cert", ha explicat Díaz, que aquest dimecres s'ha reunit amb la regidora d'Educació, Mayte Ibáñez, i la vicealcaldessa i regidora d'Urbanisme, Sandra Gómez, per a buscar-hi solucions.
El veïnat, explica Díaz, vol una resposta integral per al barri, que resolga anys d'abandó. "El mercat de la droga i la degradació de la contornada és la nostra màxima preocupació, evidentment, però una resposta estrictament policial no resol els nostres problemes. L'administració ha de posar-se les piles. Si en lloc de tindre solars o una casa d'apostes al costat de les Casetes Rosa tinguérem places dignes o una biblioteca, que som dels pocs barris que no la tenim, seria diferent".
La cassolada prevista aquest dijous és la primera de les quatre que cada quinze dies farà l'associació per a mantindre el problema en l'agenda del govern municipal. "Combinarem la pressió i mobilització amb el diàleg", anticipa Díaz. La nova onada reivindicativa a la Malva-rosa va arrancar el passat 7 d'octubre, en el 30é aniversari de les grans manifestacions del veïnat contra el mercat de la droga. Segons Díaz, aquelles protestes van aconseguir "rebaixar prou" un problema que, tres dècades després, torna a aflorar: "Ha quedat clar que no s'ha acabat, perquè si no no estaríem una altra vegada amb el mateix. Si no actuem d’arrel, el problema tornarà a reproduir-se d'ací a 30 anys i això és intolerable".