La Malva-rosa torna a manifestar-se contra el mercat de la droga, tres dècades després

L’associació veïnal d’aquest barri de València denuncia que la venda i consum de droga pels carrers continua sent un problema

Manifestació per un barri sense drogues al barri valencià de la Malva-rosa
Manifestació per un barri sense drogues, al barri de la Malva-rosa, a València / À Punt NTC

Centenars de persones s’han manifestat aquest dijous de vesprada al barri de la Malva-rosa de València contra la venda i consum de droga. La mobilització l’ha convocada l'Associació de Veïns i Veïnes de la Malva-rosa Amics de la Malva, amb motiu dels 30 anys de la històrica manifestació que van fer al mateix barri per les mateixes raons i que es va saldar amb unes càrregues policials que el veïnat encara no ha oblidat.

Amb el lema "Per una Malva-rosa digna, habitable i sense drogues", denuncien que continuen convivint amb la inseguretat i la por derivada del tràfic i consum d'estupefaents. 

Pau Díaz, vocal de comunicació l’associació, ha explicat a À Punt que el mercat de la droga està tornant a degradar el barri i l’està duent a una situació intolerable, davant de la qual el veïnat ha decidit plantar-se i dir prou. A més, volen aprofitar l’efemèride per recuperar la memòria d’un barri combatiu i demanar, a més de la fi del mercat de la droga, millors sanitat i educació públiques, més places i menys descampats i una biblioteca, ja que són un dels pocs barris de la ciutat que no en tenen. 

Una de les veïnes que s'ha manifestat, Esther Concepción, ha puntualitzat que el major problema és que s’estan adreçant diferents afers de forma parcel·lada, mentre que el que necessita realment és una actuació integral. "El barri està deteriorat i en mal estat", assenyala, cosa que el fa un lloc propici per al tràfic de drogues i el consum associat. 

Per últim, Marian Navarro, també veïna de la Malva-rosa, ha denunciat que els barris perifèrics pateixen un abandonament històric i per això hui en dia encara continuen sense resoldre’s problemes que ja existien fa tres dècades, com el de la venda i consum de drogues, fins i tot en parcs infantils. 

També et pot interessar

stats