Les obres pendents de l’Hospital d’Ontinyent es reprenen a partir de hui amb caràcter d’urgència

Després de l’acord amb Ens Uneix per a la Diputació de València, el president Mazón es va comprometre a acabar-les el 2024

Les obres, que serviran per a enllestir la segona planta de l’edifici, s’han desbloquejat gràcies a una reunió urgent del Consell Jurídic Consultiu

Aquest dilluns es reprenen amb caràcter d’urgència les obres pendents del nou Hospital d’Ontinyent (Vall d'Albaida), que es van iniciar en maig de 2019 amb la previsió d’estar acabades en 36 mesos. Quatre anys més tard, i amb una pandèmia pel mig, el president Carlos Mazón s’ha compromés a tindre el centre sanitari “en estat de revista" els primers mesos de 2024.

El pressupost inicial d’aquestes obres era de 30,5 milions d’euros, però ha anat creixent amb el pas dels anys. Quan en 2021 l’aleshores consellera de Sanitat, Ana Barceló, va anunciar que les instal·lacions acollirien el nou Hospital d'Atenció a Crònics i Llarga Estada (HACLE), ja se situava en els 38,4 milions d’euros. 

El maig passat, just dues setmanes abans de les eleccions autonòmiques i municipals, l’anterior Consell va aprovar una modificació del contracte d’execució de les obres per a instal·lar també una ressonància magnètica. Els canvis en la distribució arquitectònica i la incorporació de noves unitats no previstes van suposar una ampliació pressupostària de 3,7 milions d’euros. Així, el cost del nou hospital ascendeix a 42,1 milions d’euros, més d’un terç per damunt del pressupost inicial. 

Les obres, que també serviran per a enllestir la segona planta de l’edifici, s’han desbloquejat gràcies a una reunió urgent del Consell Jurídic Consultiu en ple mes d'agost i just un mes després del compromís de Mazón amb Ontinyent.

Tracte preferencial del PP a Ens Uneix

El vot d'Ens Uneix va ser decisiu perquè el Partit Popular aconseguira en juny governar la Diputació de València. El partit de l'alcalde d’Ontinyent, l'exsocialista Jorge Rodríguez, ara trau pit de les inversions aconseguides i destaca la seua influència en la política valenciana. 

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, també reconeix aquest tracte preferencial a la formació. Així, durant una entrevista recent en Les Notícies del Matí, parlava de la Vall d'Albaida com una comarca oblidada i desatesa per “l’enfrontament del Partit Socialista amb Jorge Rodríguez i amb Ens Uneix” i considerava que les infraestructures que demana el partit de Rodríguez “són de justícia”. 

També et pot interessar

stats