L’actual Hospital d'Ontinyent es reconvertirà en un centre per a pacients crònics i de llarga estada

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha visitat les obres del nou hospital d'Ontinyent, amb una inversió de 38,4 milions d'euros

Obres del nou Hospital d'Ontinyent
Obres del nou hospital d'Ontinyent / GVA Sanitat

L'actual Hospital d'Ontinyent es remodelarà pròximament per a adaptar les instal·lacions i acollir el nou Hospital d'Atenció a Crònics i Llarga Estada (HACLE), tal com ha anunciat la consellera de Sanitat en la visita a la localitat de la Vall d’Albaida. Per a això, construiran una nova planta que substituirà l'edifici on ara està la direcció de l'hospital.

En aquest sentit, el pla director, que suposa un pas previ al pla funcional amb què es durà a terme el projecte, preveu que a la planta baixa i a la primera se situen les zones d'atenció ambulatòria. A més, a la planta baixa estarà l'espai per a recepció i la cuina, entre altres àrees. A les plantes 1, 2 i 3 es localitzaran les unitats d'hospitalització i al soterrani, els vestidors, la bugaderia i la morgue, entre altres.

En l'àmbit assistencial, el centre estarà dotat d'unitat de dany cerebral sobrevingut, cures pal·liatives, unitat de convalescència i cures de llarga estada. Totes tindran més de 20 llits. Així mateix, l'hospital disposarà de rehabilitació, medicina física, fisioteràpia, logoteràpia, teràpia ocupacional i neuropsicologia.

Nou hospital a Ontinyent, amb una inversió de 38,4 milions d'euros

Barceló ha explicat aquesta remodelació mentre visitava les obres del futur hospital a Ontinyent, en el qual hi ha una inversió de 38,4 milions d'euros i disposarà de més llits d'hospitalització, major nombre de quiròfans i de consultes externes, així com de la incorporació de nous serveis assistencials com un hospital de dia medicoquirúrgic, una unitat de vigilància intensiva i una unitat de dany cerebral.

La consellera ho ha valorat així: "El nostre compromís és la sanitat universal, i que tots els ciutadans de qualsevol punt de la Comunitat Valenciana tinguen les mateixes oportunitats d'accés als serveis sanitaris". També ha volgut assenyalar que les obres acabaran a principis de 2023 i dotarà la població d'un hospital "més gran, més modern, en incorporar noves tecnologies, i dotat d'un major nombre de serveis assistencials".

També et pot interessar

stats