Ens Uneix vincula entrar en el govern de la Diputació de València a inversions a la Vall d'Albaida

Reclamen la finalització i obertura del nou Hospital General, a més de la creació del Clúster del Tèxtil Autonòmic

Ens Uneix ha acceptat l'oferta dels populars d'entrar en el govern a canvi que es facen inversions
Ens Uneix ha acceptat l'oferta dels populars d'entrar en el govern a canvi que es facen inversions / Ens Uneix
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de juliol 2023 - 17:29 Actualitzat: 20 de juliol 2023 - 19:33

Ens Uneix, el partit que va donar el govern de la Diputació de València a Vicente Mompó, del PP, ha acceptat aquest dijous l'oferta dels populars d'entrar en el govern a canvi que es facen inversions com la finalització de l'Hospital General d'Ontinyent o un clúster tèxtil. Així ho han manifestat en un comunicat el partit, en el qual han assegurat que el principal objectiu d’Ens Uneix és “millorar la vida dels veïns i veïnes d'Ontinyent i la Vall d'Albaida" i el pacte suposa “donar estabilitat i aïllar l'extrema dreta”.

En les converses amb els partits, la formació dirigida per Jorge Rodríguez ha exposat diverses “inversions prioritàries per a Ontinyent i la comarca” xifrades en quinze milions d'euros, a les quals sumen actuacions de millora de carreteres a la comarca, com les de Beniatjar, Atzeneta d'Albaida o Bufali”. També han inclòs la finalització i obertura del nou Hospital General i que la gestió continue sent pública, a més de la construcció del nou Palau de Justícia, el desdoblament de la ronda sud, que dona accés al nou hospital, i el desdoblament de la carretera CV-60.

Així mateix, han reclamat la creació del Clúster del Tèxtil Autonòmic amb seu a Ontinyent i la implicació directa de la Generalitat en la gestió del Museu de Tèxtil, que ara es construeix al mateix municipi. El partit ha reconegut que totes les formacions polítiques presents en les negociacions van assumir la necessitat d'executar aquestes inversions. “Estem convençuts que el president, Carlos Mazón, les assumirà com a pròpies, tenint present que es tracta d'inversions que corresponen per dret a Ontinyent”, han assegurat en el comunicat.

Mompó els ha oferit una vicepresidència primera i la gestió de les àrees que consideren més adequades, segons han avançat des d’Ens Uneix, que han afegit que la seua presència en el govern de la Diputació “és més important que mai”. Aquest acord, han dit, s'exposarà a la militància i els càrrecs institucionals del partit dimarts que ve en la seu d'Ens Uneix a Ontinyent.

El PSPV critica que Ens Uneix intente blanquejar la dreta i la ultradreta

El PSPV-PSOE de la província de València ha criticat aquest dijous que Ens Uneix "es presente com un dic de contenció contra la ultradreta quan el que han alçat és un mur de la vergonya que ha impedit la continuïtat de les polítiques progressistes a la Diputació de València".

Així ho han manifestat en un comunicat sobre la decisió de la formació d'entrar en el govern provincial a canvi d'inversions en infraestructures per a la Vall d'Albaida. Des de la direcció provincial socialista han criticat "l'actitud d'Ens Uneix d'intentar blanquejar la dreta i la ultradreta" i han assegurat que "l'únic dic de contenció possible era haver donat suport a un govern progressista".

També et pot interessar

stats