Ens Uneix reclamarà entrar en el govern de la Diputació de València a canvi del suport a PSPV i Compromís

Jorge Rodríguez diu que té "desconfiança" tant del bloc de la dreta com del de l'esquerra i sols començarà a negociar quan el recompte oficial confirme l'acta en dubte

Jorge Rodríguez arriba a la Ciutat de la Justícia de València (Europa Press)
Jorge Rodríguez arriba a la Ciutat de la Justícia de València, aquest dijous / Rober Solsona (Europa Press)

L'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha assegurat aquest dijous que si finalment el vot d'Ens Uneix —el partit que va fundar quan l'expulsaren del PSPV arran de la detenció pel cas Alqueria—, és "decisiu" per a conformar la nova corporació, sols donaran suport al bloc d'esquerres en la investidura si els deixen participar en el govern provincial i assumir alguna àrea de responsabilitat. "No donarem xecs en blanc", ha assegurat l'exsocialista als mitjans de comunicació després de recollir a la Ciutat de la Justícia de València la sentència que l'absol de tots els delictes de què l'acusaven en el cas Alqueria, igual que a la resta dels processats. Aquesta causa ha jutjat la contractació d'alts càrrecs afins al PSPV i Compromís en l'empresa pública Imelsa per a beneficiar ambdós partits.

Rodríguez ha demanat esperar al recompte definitiu dels resultats de les eleccions municipals, que es coneixerà divendres, per tal que es confirme que efectivament el diputat del partit judicial d'Ontinyent és per a Ens Uneix. Serà aleshores quan s'entaularan negociacions amb els partits, ja que d'aquest vot depén que el govern de la Diputació es decante cap a la dreta (PP i Vox) o l'esquerra (PSPV i Compromís) perquè tots dos sumen quinze diputats cadascun.

Quan li han preguntat per quin optarà Ens Uneix, el regidor ontinyentí ha confessat que tenen "un problema de desconfiança amb totes dues parts: uns no ens van voler i no ens van tractar bé" —en al·lusió al seu partit anterior, el PSPV— "i altres ens demanaven huit anys de presó" —en al·lusió al PP, que va ser acusació en el procés judicial del cas Alqueria—.

"És complicat", ha admés l'expresident provincial, qui, no obstant això, ha precisat: "No et pots quedar tota la vida llepant-te les ferides; un dia o un altre cal passar pàgina i potser amb aquest final positiu per a nosaltres és moment també de començar a fer-ho, a parlar amb uns i amb uns altres" i tractar de "reconduir aquesta falta de confiança". El que s'ha iniciat és un "camí cap a, entre cometes, la reconciliació amb uns i amb uns altres", ha explicat Rodríguez, qui ha admés haver parlat ja amb els socialistes Toni Gaspar i Carlos Fernández Bielsa i intercanviat missatges amb Vicente Mompó (PP). Tot i això, volen esperar que estiga "clara" l'acta de la diputada provincial d'Ontinyent per a avançar.

Sí que ha aclarit que ell personalment no pensa tornar a la Diputació: "Tinc molt clar que hi ha etapes de la teua vida que es tanquen". En tot cas, ha destacat que en la negociació de la nova corporació el partit que lidera s'inclinarà pels qui creguen que representaran millor la "sensibilitat municipalista" i, "sobretot, els interessos" de la comarca de la Vall d'Albaida.

No estigueren "a l'altura" amb ell

D'altra banda, Jorge Rodríguez ha afirmat que s'alegra que el secretari general del PSPV, Ximo Puig, l'haja felicitat per la sentència, igual que també ha fet l'exsecretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos. Ha insistit que no troba a faltar la part política, perquè després de cinc anys del "calvari" que han passat ja no hi ha "cap classe de restitució", però sí la part humana: el fet de dir "potser ens vam equivocar, potser vam ser excessivament durs o potser no us deixarem explicar-vos". Per això ha considerat, en referència al seu antic partit, que "una bona manera de començar a recuperar la confiança en la gent" implica reconéixer que igual no s'ha estat "a l'altura" del que s'esperava "des d'un punt de vista simplement humà".

També et pot interessar

stats