Jorge Rodríguez, sobre les negociacions a la Diputació: “S’ha de recuperar la confiança i entonar el ‘mea culpa’”

L'alcalde d'Ontinyent assegura que voldria que els líders socialistes li demanaren disculpes “amb la mateixa celeritat” que el van expulsar del partit

Roda de premsa de l'alcalde d'Ontinyent en funcions, Jorge Rodríguez
Roda de premsa de l'alcalde d'Ontinyent en funcions, Jorge Rodríguez / À Punt NTC

L'expresident de la Diputació de València i l’alcalde d'Ontinyent (Vall d'Albaida) en funcions, Jorge Rodríguez, ha obert la porta a negociar amb totes les formacions polítiques per a decantar cap al PP o el PSPV el poder de la cambra provincial, de la qual la seua formació, Ens Uneix, té la clau de govern. Tot i això, ha reconegut que faran falta “moltes hores de negociacions” per a recuperar la confiança que va perdre, especialment amb el seu expartit, el PSPV, després de la imputació en el cas Alqueria. “La confiança es recupera, com a mínim, entonant el mea culpa, reconeixent l’error i dient que es van equivocar. Té més a veure amb el plànol humà que amb el polític”, ha manifestat.  

Aquest dimarts al matí, l’Audiència de València ha absolt Rodríguez i les altres tretze persones acusades en el cas que investigava si van afavorir els contractes irregulars de deu alts directius en l'empresa pública Divalterra, antiga Imelsa, per a beneficiar el PSPV i Compromís. El tribunal considera que no hi ha delicte en els fets jutjats. 

En una roda de premsa poques hores després de conéixer la sentència, Rodríguez ha celebrat l'absolució i ha agraït el paper de la justícia que, diu, “ha operat bé” i “no ha interferit” en un procés electoral. Unes eleccions en les quals podrà revalidar l’alcaldia d’Ontinyent de la mà d’Ens Uneix. “Sí que és cert que, si la sentència haguera eixit abans, ens hauria beneficiat”, ha lamentat. 

Visiblement emocionat i seguit d'aplaudiments del seu equip més pròxim, Rodríguez ha parlat dels “danys irreparables” que li ha causat la imputació, com la petjada digital que deixa, la cobertura mediàtica del cas i les declaracions de tots els líders polítics que des de la detenció li han donat l’esquena. Entre ells ha citat el president de la Generalitat, Ximo Puig, o el secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz. “M'hauria agradat veure a Puig dir “ens equivoquem” amb la mateixa celeritat que se’ns va fer fora del partit sense poder defendre'ns. No passa res perquè la gent diga que s’ha equivocat”, ha lamentat. 

També et pot interessar

stats