Ontinyent es queda sense servei de diàlisi

La majoria d’usuaris, gent major, hauran ara de desplaçar-se per a rebre tractament a Xàtiva o Alcoi.

VÍDEO | Ontinyent es queda sense servei de diàlisi

Ontinyent (Vall d’Albaida) es queda sense servei de diàlisi després d’haver implantat aquest servei des de fa ja dues dècades. Actualment, a més, aquest atén unes 20 persones, sobretot gent major, que a partir d’ara hauran de desplaçar-se desenes de quilòmetres per a rebre el tractament a Xàtiva o Alcoi, una situació que suposa un trastorn afegit.

“Són gent major, molt limitada i necessiten ajuda. D’alçar-te a les set del matí a alçar-te a les cinc i mitja per a una persona de 80 anys…” ha criticat la filla d’un dels usuaris davant de les càmeres d’À Punt NTC. Les persones usuàries del centre també s’han queixat de la pèrdua d’un tracte molt personalitzat, ja que sentien el personal sanitari d’aquest servei com “de la família”.

Amb els vots de La Vall Ens Uneix, Compromís i Partit Popular, l’Ajuntament ha aprovat una moció per a reclamar a la Generalitat una solució immediata i donar suport a la reivindicació de les famílies afectades. No obstant això, la Conselleria de Sanitat ha explicat que el servei de diàlisi tornarà a Ontinyent quan estiga acabat el nou hospital comarcal, al 2023.

També et pot interessar

stats