Les noves restriccions no eviten els macrobotellots, els concerts sense mascareta o les festes privades

Botellots a Xàbia, Calp i Torrevella, festes privades a Alacant o un concert a Benidorm incompleixen les mesures anti-Covid el cap de setmana

Concert que va oferir Camela a Benidorm dissabte

Només unes hores abans que entrara en vigor el toc de queda en nous municipis, com una mesura per a contindre els contagis de coronavirus, les conductes incíviques s’han repetit en diversos punts del nostre territori aquest cap de setmana. Fins a 138 sancions a Alacant per incomplir les mesures anti-Covid, un botellot d’almenys 300 persones a Xàbia o l’incompliment de les restriccions en el concert de Camela a Benidorm o en una discoteca de València. És el balanç que deixa el cap de setmana. 

A Alacant, la Policia Local ha intervingut en 25 festes privades en habitatges, entre les quals una en una zona comuna d'una urbanització i una altra en un xalet a la cala Palmera, i ha sancionat 48 persones que participaven en botellots al llarg del cap de setmana. A més, els agents han imposat 138 sancions, 48 de les quals per consumir alcohol en la via pública. 

D’altra banda, desenes de joves es concentraven sense mascareta ni distància de seguretat, cantaven i ballaven al passeig de l'Arenal de Xàbia. En aquest municipi de la Marina les autoritats van dissoldre un botellot amb 300 persones divendres.

Era una de les situacions que volia evitar l’Ajuntament i per això el seu alcalde, José Chulvi, reclamava, a través d’À Punt, la declaració del toc de queda per a aquest municipi perquè no es convertira en punt d’atracció per als joves d’altres poblacions veïnes on sí que s’ha restringit la mobilitat nocturna, tot i que encara no havia entrat en vigor el cap de setmana passat. 

De fet, les platges i les cales són els llocs on estan celebrant-se més macrobotellots il·legals. A Torrevella, i també divendres, van desallotjar 400 persones de les piscines naturals i l'espigó de Llevant. La situació es va repetir a Calp, on van haver de dissoldre una concentració de vora 150 persones que estaven a la platja. 

Discoteca de Pinedo

A València també s’han tornat a repetir els incompliments de setmanes anteriors. Han hagut de desallotjar en dos ocasions la plaça d'Hondures per aglomeracions i en una discoteca de Pinedo s’han repetit els incompliments. 

Al concert que va oferir Camela dissabte a Benidorm també es van veure nombroses irresponsabilitats: espectadors sense mascareta, cantant en veu alta, ballant i ocupant els corredors, a pesar que el concert s’anunciava amb públic assegut i ajustat a les mesures Covid. 

Tot i que s’ha reforçat la vigilància policial per a garantir el compliment de les mesures contra el coronvirus, la irresponsabilitat continua esquivant la supervisió dels agents, especialment els caps de setmana.  Més de 600 agents la Policia Nacional i Guàrdia Civil han reforçat la vigilància aquests dies. A l'estiu hi ha vora 7.000 agents al nostre territori d’aquests cosos, a més dels policies locals i autonòmics. 

També et pot interessar

stats