Què es pot fer a la Comunitat Valenciana aquest estiu

Dilluns passat van entrar en vigor les restriccions que ens acompanyaran almenys fins al 16 d'agost

Mesures anti-Covid-19 fins al 16 d'agost
Mesures anti-Covid-19 fins al 16 d'agost / À Punt NTC
26 de juliol 2021 - 06:30

El passat dilluns 26 de juliol van entrar en vigor les mesures contra la Covid-19 que estaran vigents a la Comunitat Valenciana fins al pròxim 16 d'agost com a mínim per l'increment dels contagis. Aquest divendres ja s'han publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Més de la meitat de la població valenciana, vora 2,7 milions de persones, té a hores d'ara restringida la mobilitat nocturna entre la una de la matinada i les sis del matí. Els 77 municipis on s’aplica el toc de queda estan en una situació epidemiològica de risc molt alt, el nivell màxim d'alerta establit pel Consell Interterritorial de Salut, entre altres paràmetres avaluats.

Xàbia, tot i no presentar tots els indicadors sanitaris establits per la Generalitat, ha demanat el toc de queda per a evitar un possible efecte crida, ja que és l’únic municipi de la zona sense aquesta restricció de la mobilitat.

La resta de mesures, que s'apliquen a tota la Comunitat Valenciana, són aquestes:

  • Limitació en les reunions. Les reunions en àmbits públics i privats queden limitades a un màxim de deu persones. Aquesta mesura té l’aval del TSJ, ja que es tracta de drets fonamentals. 
  • Tancament de l’oci nocturn. Els locals poden operar en els mateixos termes que els bars i restaurants, i poden estar oberts fins a les 0:30 hores.
  • Limitació de taules en bars i restaurants. Només podran obrir fins a les 0:30 hores, amb un màxim per taula de deu persones en exteriors i sis persones en interiors.
  • Aforament del 50% en espectacles, recintes esportius i piscines interiors.

Aquesta és la llista completa dels 77 municipis amb toc de queda nocturn:

A la província d'Alacant: l'Alfàs del Pi, Alacant, Banyeres de Mariola, Benidorm, Callosa d'en Sarrià, Callosa de Segura, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, la Nucia, Muro d'Alcoi, Ondara, Pego, Santa Pola, Sant Vicent del Raspeig, Saix, Teulada i la Vila Joiosa.

A la província de Castelló: Alcalà de Xivert, Almenara, Benicàssim, Borriana, Borriol, Onda, Orpesa, Peníscola, Torreblanca, Vila-real i Vinaròs.

A la província de València: Albal, Alboraia, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Alginet, Almussafes, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Bétera, Bunyol, Burjassot, Canals, Xiva, Foios, Gandia, Godella, l'Eliana, l'Olleria, Manises, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Mislata, Museros, Oliva, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, el Puig, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja de Túria, Rocafort, Sagunt, Silla, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Torís, Utiel, València, Vilamarxant, Xeraco i Xirivella.

També et pot interessar

stats