Els indicadors sanitaris que s’han tingut en compte per a decidir els municipis amb toc de queda

La incidència acumulada, la traçabilitat o la positivitat, factors per a decretar la limitació de la mobilitat nocturna 

Imatge del centre de la ciutat d'Alacant, una de les que tindrà toc de queda des de dilluns
Imatge del centre de la ciutat d'Alacant, una de les que tindrà toc de queda des de dilluns
23 de juliol 2021 - 07:00

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha informat en la roda de premsa posterior a la Interdepartamental els indicadors que s’han tingut en compte a l’hora de decidir els municipis on aplicaran el toc de queda. Són aquests:

• Incidència acumulada dels últims 14 dies (IA14): casos amb data de diagnòstic en els últims 14 dies.

• Incidència acumulada dels últims 14 dies en persones de 65 anys o més: casos de 65 anys o més amb data de diagnòstic en els últims 14 dies.

• Increment diagnòstic: Increment diagnòstic percentual dels casos diagnosticats en els últims 7 dies respecte de la mitjana de les dues setmanes anteriors.

• Percentatge de traçabilitat dels casos en els últims 14 dies: percentatge de casos diagnosticats en els últims 14 dies que confirmen haver tingut contacte amb un cas en l'enquesta corresponent.

• Percentatge de positivitat de proves diagnòstiques d'infecció activa: percentatge de proves positives entre les proves fetes a persones que es registren al mateix territori en els últims 7 dies.

• Nombre reproductiu bàsic instantani (Rt): L'Rt és una estimació a cada moment de temps del nombre reproductiu bàsic (R0), que estima la mitjana del nombre de casos secundaris que genera un cas infectat. Una estimació d'aquest indicador inferior a 1 apunta a una situació de l'epidèmia controlada

• Indicador d'excés de casos en els últims 7 dies respecte a l'esperat segons risc de la Comunitat Valenciana i la població de cada territori (IEC): aquest indicador es calcula a partir del risc mitjà estimat a la Comunitat Valenciana i les poblacions de cada territori, comparant els casos observats amb els esperats en cas que el risc fora homogeni en tota la Comunitat Valenciana.

 

També et pot interessar

stats