Xàbia demana el toc de queda per a blindar-se de visitants de poblacions veïnes

L’alcalde sol·licita reforç policial per a vigilar que no hi haja concentracions de persones a la via pública a partir de la una de la matinada

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, durant l'entrevista en 'Les Notícies del Matí'
L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, durant l'entrevista en 'Les Notícies del Matí' / À Punt NTC

Xàbia vol tindre toc de queda. Aquesta localitat de la Marina Alta tem que el fet de ser l’únic municipi de la zona sense aquesta restricció de la mobilitat puga tindre un efecte crida i, per tant, que Xàbia es convertisca en punt d’atracció visitants d'altres poblacions veïnes, com ara Dénia, Gata de Gorgos, Teulada i Calp, on sí que hi ha toc de queda a partir de la una de la matinada. L’alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha expressat aquesta reivindicació en Les notícies del matí.

Si aquesta restricció no és possible, perquè Xàbia no presenta tots els indicadors sanitaris que s’han tingut en compte per a sol·licitar a la justícia la limitació de la mobilitat nocturna, Chulvi demana un reforç policial per a controlar les concentracions de gent durant la nit, especialment després del tancament dels locals d’oci nocturn.

Cal recordar que a la platja de l'Arenal de Xàbia ja es va proposar sancionar una discoteca, on vora 200 joves ballaven sense mascareta ni distància de seguretat dins del local. Tot i això, l'alcalde ha assegurat en Les notícies del matí que no han tingut grans problemes d'incompliment de les restriccions i assegura que s'ha limitat a fets puntuals.

El que ens preocupa és que es produïsca un efecte crida, perquè si hi haguera aglomeracions es podria generar un problema d’orde públic o de seguretat ciutadana José Chulvi - Alcalde de Xàbia

“A Xàbia el que ens preocupa és que es produïsca un efecte crida, perquè si haguera aglomeracions, es podria generar un problema d’orde públic o de seguretat ciutadana”, ha manifestat l’alcalde, que recorda que Xàbia, durant aquestes setmanes de ple estiu, triplica la població. Segons Chulvi, el fet que Xàbia es convertisca en una illa sense toc de queda pot afavorir encara més la concentració de gent als carrers xabiencs i per això considera que hauria d’incloure’s el criteri geogràfic a l’hora d’establir els que tenen toc de queda.

Chuvi, al mateix temps, ha celebrat que Xàbia no s’haja inclòs entre les localitats amb toc de queda, perquè això vol dir que no compleix tots els paràmetres que s’han valorat per a establir-lo, i també entén que els municipis no tenen competències per a sol·licitar aquesta mesura.

No obstant això, l'alcalde xabienc ha transmés la seua preocupació als responsables de la Generalitat i ha demanat a la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana suport en la vigilància policial.

El fet que el toc de queda afecte només determinats termes municipals està despertant la preocupació d'altres pobles veïns que temen atraure més ciutadans que fugen de les restriccions dels seus municipis de residència habitual. De fet, Alfafar (Horta Sud) va tancar fa uns dies els seus parcs per a evitar els botellots de joves d’altres municipis limítrofs, com ara Sedaví o Benetússer, on hi ha toc de queda.

També et pot interessar

stats