Les restriccions que entraran en vigor dilluns que ve

Estaran vigents, almenys, fins al 16 d’agost 

Mesures anti-Covid-19 fins al 16 d'agost
Mesures anti-Covid-19, fins al 16 d'agost / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha avalat la pròrroga fins al 16 d’agost de les restriccions que estaven en vigor fins aquest diumenge, la limitació a la mobilitat nocturna en 77 municipis, així com al màxim de deu persones en les reunions socials, interiors i exteriors. 

Amb l’autorització del TSJ, les mesures que entraran en vigor dilluns són aquestes:

  • Limitació de la mobilitat nocturna en 77 municipis entre la 1:00 i les 6:00 hores. Tots els municipis on s’aplicarà estan en una situació epidemiològica de risc molt alt, el nivell màxim d'alerta establit pel Consell Interterritorial de Salut. La resta de criteris són el percentatge de positivitat de les proves diagnòstiques; l'índex reproductiu del virus i l'indicador d'excés de casos en els últims set dies respecte del global esperat, segons ha informat la Conselleria de Sanitat.
  • Limitació en les reunions. Les reunions en àmbits públics i privats queden limitades a un màxim de 10 persones. Aquesta mesura té l’aval del TSJ, en tractar-se de drets fonamentals. 
  • Tancament de l’oci nocturn. Els locals poden operar en els mateixos termes que els bars i restaurants, i poden estar oberts fins a les 0:30 hores.
  • Limitació de taules en bars i restaurants. Només podran obrir fins a les 0:30 hores, amb un màxim per taula de 10 persones en exteriors i 6 persones en interiors.
  • Aforament al 50% en espectacles, recintes esportius i piscines interiors

El paquet de restriccions sanitàries acordat aquest dijous inclou tres novetats. Es redueixen del 75% al 50% els aforaments per als recintes esportius tancats, i espectacles i celebracions en locals interiors, que hauran de finalitzar com a tard a les 0:30 hores. Els dos tipus d'esdeveniments podran albergar com a màxim 1.500 persones. A més, l'aforament en piscines recreatives d'interiors es rebaixa també al 50%.

També et pot interessar

stats