Naix Un espai comú a Benimaclet per a fomentar el pensament crític i la cooperació

La iniciativa té com a objectiu reformar un local al barri de València que servisca com a punt de reunió per a reforçar vincles comunitaris i impulsar nous projectes

Membres del projecte Un Espai Comú
Membres del projecte Un espai comú / Goteo

Arran de la pandèmia, la gent s'ha vist obligada a quedar-se a casa i reduir la socialització amb els veïns i veïnes. No obstant això, per a la llibreria La Repartidora, que encapçala el projecte Un espai comú, una vegada superat el moment més crític és més necessari que mai buscar "espais col·lectius de refugi compartit" i de construcció d'alternatives per tal d'afrontar la situació.

El creixement de La Repartidora al barri de Benimaclet de València, sumat a les restriccions actuals per la crisi de la Covid-19, ha fet que el seu local no puga abastar totes les sol·licituds dels col·lectius per a acollir les diverses assemblees, actes i presentacions.

Per aquesta raó, amb la col·laboració de diverses entitats com el mitjà de comunicació La Directa, l'ONG Mundubat, la cooperativa Formigues Liles, el moviment Per l'Horta, així com de l'arquitecta Natalia Castellanos, presenten Un espai comú en la plataforma de finançament col·lectiu Goteo. La iniciativa ja ha superat els 15.000 € mínims per al condicionament del local, però encara accepta més donacions per a arribar als 32.000 € que consideren òptims per a la reforma.

Llibreria La Repartidora en el barri de Benimaclet
Llibreria La Repartidora en el barri de Benimaclet / Goteo

Amb el finançament es pretenen cobrir les despeses destinades a crear:

  • Una llibreria especialitzada en pensament crític.
  • Una sala polivalent de per a fer presentacions, tallers, grups de lectura, trobades, rodes de premsa o assemblees i de la qual puguen fer ús els col·lectius socials de la ciutat de València.
  • Un espai de treball compartit entre diferents col·lectius i projectes de les economies transformadores.
  • Un racó perquè les criatures i també les famílies puguen gaudir de l'espai de forma més relaxada i inclusiva.

D'aquesta forma, La Repartidora pretén facilitar a la ciutadania valentina un espai on reforçar el pensament crític i les lluites dels moviments socials per part dels diferents col·lectius, sempre de manera cooperativa.

També et pot interessar

stats