Les millors llibreries valencianes

Vicent Marco fa un repàs en 'Plis-play' dels millors espais per a gaudir d’un bon llibre.

La repartidora

El turisme de llibreria sempre és una bona idea i, per aquest motiu, Vicent Marco ens fa un top cinc de llibreries que mereixen una visita.

Marco comença la seua ruta per un espai xicotet però ben aprofitat al cor de Benimaclet, a València. Es tracta de La Repartidora, un espai feminista, ecologista i amb molt esperit crític. Si viatgem un poc cap al sud, a Alcoi, Marco ens explicarà les meravelles de Detroit Llibres, que té un gran catàleg de llibres en valencià, molta activitat cultural i, a més, una secció de discos de vinil. Marco no s’oblida de Castelló, d’on destaca Plácido Gómez, que fa més de 150 anys que es va obrir i ha sigut guardonada com a millor llibreria de la Comunitat Valenciana. En aquesta llista també hi ha lloc per a les llibreries especialitzades, com Futurama, a València, que es considera una de les tres millors de tot Espanya de còmics. I per a tancar aquest recorregut, Marco conclou a Alacant amb Pynchon&Co, que té com a principal punt a favor la llimera del seu pati. Un espai polivalent on es poden comprar llibres, beure un café o assistir a algun acte cultural. Marco ja diu que s’hi quedaria a viure.

I si aquesta llista se us queda curta, fem un recordatori d’algunes de les llibreries per les quals ha passat el programa de divulgació Plaerdemavida: des del seu recorregut per les llibreries amb més personalitat, com Ali i Truc, a Elx, i Auca, a València...

...fins a totes les llibreries per les quals va passar el programa en la secció de “L’aparador”, en la qual els llibreters feien recomanacions literàries a l’audiència.

Si vols veure més continguts de cultura digital en valencià, mira Plis-play a la carta en el nostre web o en el canal de YouTube del programa.

També et pot interessar

stats