La Mesa Interdepartamental es reuneix per a concretar la desescalada que ha de culminar el 9 d'octubre

Els canvis, que previsiblement afectaran el toc de queda, s'aplicarien d'acord amb la situació epidemiològica

Imatge d'arxiu de l'ambient nocturn al barri del Carme, a València
Imatge d'arxiu de l'ambient nocturn al barri del Carme, a València

La Mesa Interdepartamental  per a la prevenció i actuació contra la Covid-19 es reuneix aquest dilluns per a decidir de quina manera es flexibilitzaran les restriccions actuals contra la Covid-19 i en quins sectors i municipis.

En aquests moments són 68 les poblacions que tenen limitació de mobilitat nocturna entre la 1:00 i les 6:00 de la matinada. A més, tampoc estan permeses les trobades socials o familiars de més de deu persones.

Aquests dilluns és l'últim dia de vigència de les restriccions actuals. La Mesa Interdepartamental estudiarà en quins municipis es mantindrà el toc de queda actual, així com les limitacions horàries i d'aforament en la restauració.

Els canvis s'aplicarien de manera progressiva d'acord amb la situació epidemiològica. Així ho va afirmar el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una entrevista en Onda Cero dimarts, on va concretar que una vegada acabades les Falles es preveu una desescalada progressiva de les restriccions vigents que finalitze el 9 d'octubre, quan el govern valencià preveu que s'haja aconseguit la immunitat de grup amb el 90% de la població vacunable immunitzada amb la pauta completa.

L'avanç de la vacunació, amb més del 70% de la població valenciana major de 12 anys amb la pauta completa, i el descens dels contagis fa que l'escenari d'una nova etapa amb menys restriccions siga possible a la Comunitat Valenciana. Tot i això, les veus expertes pronostiquen un lleuger repunt de contagis al setembre perquè les actuals vacunes eviten els casos greus, però no les infeccions i hospitalitzacions.

Un dels sectors més afectats per les mesures actuals és el de l'oci nocturn, per això, les associacions hostaleres es van reunir dijous amb representants de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a demanar que se'ls permeta obrir els establiments almenys fins a les 3:30 hores de la matinada, que es torne a permetre el ball de peu amb mascareta, i que es puga consumir assegut sense mascareta. Encara que el sector es va mostrar satisfet amb la reunió, serà l'anunci de les noves mesures que confirme de quina manera es relaxaran les restriccions que els afecten.

Setembre comença amb una incidència acumulada per davall de 200 a la Comunitat Valenciana, xifra per davall dels 250 que fixa el Ministeri de Sanitat en el semàfor per al nivell màxim d'alerta per propagació del coronavirus, la qual cosa la situa en una situació de risc alt, però a un pas d'arribar al nivell mitjà.

També et pot interessar

stats